Zwevende ladders in de Grote Kerk, Monnickendam

De hele maand september is in de Grote Kerk een indrukwekkende kunstinstallatie te zien die kunstenaar Art van Triest speciaal hiervoor maakt. Verticaal bestaat uit tientallen zwevende ladders die vanaf het plafond naar beneden hangen. De ladders lijken op te stijgen en tot in de oneindigheid te reiken. Voor Art van Triest zijn de zwevende ladders een visuele metafoor voor het universele streven van de mens naar een hoger ideaal - zowel in spirituele als seculiere zin. De Grote Kerk vormt de perfecte plek voor dit kunstwerk, ook beeldend: Verticaal gaat een visuele dialoog aan met het interieur van de kerk en creëert een spectaculair lijnenspel dat gaandeweg abstracter wordt.

Art van Triest, die in de regio Utrecht woont en werkt, heeft zelf het initiatief genomen en wordt bij de installatie geholpen door enthousiaste vrijwilligers uit Monnickendam. Van Triest, die ook kunstdocent is, zal workshops geven op basisscholen in Waterland om kinderen kennis te laten maken met de praktijk van een hedendaags kunstenaar. Verticaal wordt onder andere gesponsord door de Grote Kerk en Coöperatie Windenergie Waterland.

De tentoonstelling wordt officieel geopend op zaterdag 7 september, vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom om de feestelijke onthulling te vieren met een hapje en een drankje. Verticaal is van 8 september tot 29 september 2019 te zien in de Grote Kerk in Monnickendam. De kerk is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur, toegang gratis. Op 27 september vindt een artist talk plaats in Bierderij Waterland te Monnickendam.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook