Zwarte cijfers Edam-Volendam

De gemeente Edam-Volendam sluit het boekjaar 2019 goed af met een positief saldo van 2,2 miljoen euro. Van dit bedrag zal 1,7 miljoen euro in de algemene reserve gestort worden. Het restant wordt overgeheveld naar 2020.

Voor dit jaar wordt de coronacrisis afgeboekt als een eenmalige gebeurtenis dat ook in 2021 zijn sporen zal achterlaten. De financiële gevolgen zullen worden gecompenseerd met gelden uit de algemeen reserves. De reguliere begroting zal worden ontzien.

Afgelopen dinsdag kwam ook het programmaplan aan bod. Binnen de gemeenteraad wordt gekeken hoe er bezuinigd kan worden het komende jaar. Dat zou gevonden kunnen worden in bezuinigingen binnen de gemeentelijke organisatie, verhoging van de afvalstoffenheffing en invoering van betaald parkeren. Dit laatste onderwerp heeft overigens lang niet bij elke partij de voorkeur.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook