Zonder hulp zal de 34-jarige Chantal sterven

Zonder hulp zal de 34-jarige Chantal sterven


Chantal is een 34 jarige alleenstaande moeder. Tot een paar jaar geleden genoot zij en stond zij volop in het leven. Helaas heeft zij een zeldzame ziekte en nog een aantal zeer vervelende complicaties, waardoor leven voor haar onmogelijk begint te worden. Familie en haar vriend uit Oosthuizen hebben een inzamelingsactie in gang gezet. Met als ambitieus doel om € 100.000,- in te zamelen. Voor de resterende € 30.000,- wordt uw hulp gevraagd.

Momenteel is Chantal zwaar gehandicapt. Ze is verlamd, heeft hulp nodig om naar het toilet te gaan, heeft een vloeibaar dieet en ligt dagenlang in het donker. Alle prikkels in de vorm van licht en geluid zijn haar teveel. Zij gaat momenteel zo hard achteruit dat men vreest voor haar leven.

Chantal lijdt onder andere aan het Ehler Danlos Syndroom (EDS) en moet om te overleven (en om wat meer kwaliteit van leven terug te krijgen) een erg zware nekoperatie ondergaan. EDS is een bindweefselziekte. Het bindweefsel is eigenlijk de lijm van het lichaam, en bekend als collageen. Dat zorgt ervoor dat de botten, spieren, pezen, ligamenten, organen en de huid op de juiste plek in je lichaam blijven zitten.

Bij Chantal is dat helaas niet het geval. Dit uit zich voornamelijk door het uit de kom gaan en van de plek af gaan van de nek en rugwervels, de rechter schouder, heup, knieën, enkels, polsen en handen. 

Bij Chantal is er een upright MRI van de nek gemaakt in Londen. Hieruit kwam duidelijk naar voren, dat haar bindweefsel in een erg slechte conditie is. Hiervan ondervindt ze dagelijks de gevolgen. Als haar hoofd niet ondersteunt wordt zakt haar hoofd in haar romp en worden hierbij het ruggenmerg en de zenuwen bekneld. Meerdere complicaties zorgen ervoor dat haar situatie levensgevaarlijk is geworden. Daarom heeft zij een levensreddende operatie nodig waarbij haar hele nek, van haar schedel tot en met haar romp, vastgezet zal moeten worden. Haar leven zal niet alleen gered worden, ze kan hiermee minimaal 50 procent van haar leven terug krijgen.

Stichting Chantal wil leven
“Deze operatie in combinatie met EDS en haar vele complicaties wordt niet in Nederland uitgevoerd, daarom moeten we uitwijken naar Barcelona. Helaas dekt de zorgverzekering dit niet. Omdat de operatie in Nederland nog nooit is uitgevoerd, is er geen prijs wat eraan gekoppeld kan worden. De operatie in Barcelona kost 100.000 euro, een bedrag dat Chantal zelf niet kan betalen.”

Om Chantal haar leven te kunnen redden, is de stichting 'Chantal wil leven' opgericht. Deze stichting probeert geld in te zamelen middels crowdfunding. zodat Chantal die levensreddende operatie zo snel mogelijk zal kunnen ondergaan. Meer informatie


Meer informatie over Chantal haar ziektes en de mogelijkheden om te doneren zijn te vinden op de website www.chantalwilleven.nl of de Facebookpagina Stichting Chantal Wil Leven.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook