Zondag 4 oktober in de kerk van Beets: ‘CARMIGGELT’ door Helmert Woudenberg

Zondag 4 oktober in de kerk van Beets: ‘CARMIGGELT’ door Helmert Woudenberg

Een collage van KRONKELS

Vanaf 1947 tot 1975 schreef Simon Carmiggelt elke dag een Kronkel. Dat was geen column, maar meer een kort verhaal, een levensschets. Een man (onmiskenbaar Carmiggelt zelf) slentert door de stad en belandt in een komische situatie of heeft een ontmoeting met een kleurrijk type. Humor met een melancholieke ondertoon.

Nu, meer dan veertig jaar na Carmiggelts dood, blijkt dat de tijd dit oeuvre niet heeft aangetast. Tegelijk spreekt er uit zijn verhalen een gemis: een grote rust en een overvloed aan tijd, maar vooral een vanzelfsprekend mededogen met buitenstaanders en mensen waar iets mee is.
Carmiggelts onthaastende verhalen heeft Woudenberg in het hart gesloten. “Hij kon ongelofelijk goed observeren. Verhalen vol melancholie en ontroering. Het is voor mij een manier om naar de wereld te kijken. Carmiggelt is pure meditatie. Ga maar eens in het café zitten. Kijk en luister. Maak je hoofd leeg en observeer. Je ziet ineens zaken die je nooit zou ontwaren als je blind een carrière najaagt of als je hoofd overloopt van zorgen. Een Carmiggelt-meditatiecursus zou geen gek idee zijn.”
Woudenbergs eerste solo na zijn carrière bij Het Werktheater, ‘Zwarte Kunst’, sloeg begin jaren negentig in als een bom. Sindsdien heeft Woudenberg het solotheater verfijnd en vernieuwd. Carmiggelt is zijn zestiende voorstelling. Een nieuwe solo met kleine stadsverhalen vol nostalgie.

Carmiggelt is voor ouderen een nostalgisch weerzien, voor jongeren ongetwijfeld een prettige kennismaking met een tijd dat er nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier een gulden kostte.
Kom naar de kerk van Beets en beleef een heerlijke  middag vol bijzondere verhalen door theaterlegende Helmert Woudenberg!
Toegang € 20,- . Zondag 4 oktober. Aanvang 15:30 uur.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook