Zelf je elektrische auto opladen in Edam-Volendam vaak niet mogelijk

Zelf je elektrische auto opladen in Edam-Volendam vaak niet mogelijk

De leaserijders waren ons al voorgegaan en binnen enkele jaren moeten we er allemaal aan geloven: de volledig elektrische auto. De Rijksoverheid heeft het plan dat in 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s op de markt komen.

Ondertussen doet de gemeente Edam-Volendam het nog even rustig aan. Op de vraag of je als particulier je elektrische auto zelf met een kabel aan de overkant van de straat mag opladen is de gemeente kort: NEE, dat mag niet. Niet onder of over de straat. Laat dit nou net de meest voorkomende situatie in Nederland zijn.

Zo’n 70% van de woningen in Nederland heeft geen eigen oprit. In de oude kommen van Edam-Volendam is dat percentage nog hoger omdat aan de grachten per definitie de auto aan de overkant van de straat moet worden geparkeerd. Deze bewoners met een elektrische auto zijn dus aangewezen op een publieke laadpaal van een commerciële aanbieder in de buurt.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook