Zeesluis Edam tijdelijk gesloten voor wandelaars

Het houtwerk van de Zeesluis Edam is toe aan een grondige schilderbeurt. Daarom hebben we opdracht gegeven het houtwerk te gronden en af te lakken. Voor wandelaars betekent dit: omlopen via de Oosterkade. Daarmee wordt de wandeling zo’n anderhalve kilometer verlengd. Borden wijzen de wandelaar de weg. Als het weer mee zit, duren de werkzaamheden van 12 tot en met 23 juli. De opknapbeurt vindt nu plaats omdat de Zeesluis op 3 september in de spotlights wordt gezet.

Het hekwerk op de sluizen, de bedieningskastjes, 29 afzetpaaltjes en het witte kastje met de reddingsboei worden geschilderd. En omdat het grondig wordt aangepakt, kost dat twee weken. Gedurende die tijd is geen doorgang mogelijk.

Bezoek met verhaal aan sluis en fort

De sluis wordt nu opgeknapt, net iets eerder dan volgens planning, omdat in september ‘We sluiten de linies’ wordt georganiseerd, een project van vijf waterschappen en Rijkswaterstaat. Bij dit evenement staan de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam vier avonden letterlijk in de schijnwerpers. Op 3 september wordt publiek uitgenodigd voor een wandeling naar de Zeesluis waar het verhaal van de Zeesluis wordt verteld. Met vooraf een diner bij Strandpaviljoen Edam en daarna een bezoek aan het uitgelichte Fort Edam.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook