Young Leaders Presentatie Edam

Young Leaders Presentatie Edam

Glunderende gezichten in de raadszaal van de gemeente Edam-Volendam op dinsdagavond 15 oktober. Tien jongeren uit de Edamse Singelwijk kregen het certificaat Young Leaders uitgereikt door burgemeester Sievers.

Dit was het welverdiende eindresultaat van deelname aan een tiendelige training Young Leaders georganiseerd door het jongerenwerk en de gespecialiseerde trainer Ali Zanzan.

Dit trainingsprogramma leidt jeugd op tot positief rolmodel voor hun buurt. Jongeren krijgen zo inzicht in hun kwaliteiten, leren samenwerken en ook feeling ontwikkelen voor hun buurt. Verder bedenken ze een plan voor een sociale buurtactiviteit en als hoogtepunt presenteren ze dat plan voor een publiek.

Bij de certificaatuitreiking prees de burgemeester de jongeren om hun actieve instelling. Ook sprak ze haar waardering uit voor hun doel om als Young Leader positief bij te dragen aan het prettig samenleven in de buurt. De eerste stap is nu gezet. De komende maanden werken de jongeren aan de voorbereiding van hun grote plan: een zelfgeorganiseerd mooi indoor voetbaltoernooi voor buurtjeugd. Ouders en buurtgenoten zijn van harte welkom. U hoort nog van hen: flyers en posters zijn al in de maak.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook