Worden wat je wil op de Trimaran


Worden wat je wil op de Trimaran


Tijdens de Kinderboekenweek werd er op De Trimaran extra aandacht besteed aan het (voor)lezen in school. Het thema van de Kinderboekenweek was : worden wat je wil.
“Dit sprak iedereen erg aan. Mede dankzij de inzet van heel veel ouders zijn onze kinderen zich bewust geworden wat je allemaal niet worden kan. Dit door middel van presentaties van ouders in de klas of online. In de hele school werd dagelijks voorgelezen”, legt leerkracht Marise Schuitemaker uit.In de onderbouw kwam juf Sylvia verkleed als dokter met een brandweerhelm alle kleutergroepen binnen. Wat was het spannend, wat kwam er allemaal uit die koffer? Een ijsschep, een ragebol, een tutu en zelfs een toverstokje. En uiteraard alle nieuwe prentboeken. Nadat aan alle kinderen was gevraagd wat ze wilden worden vertelde de juf dat ze toch het liefst juf wilde blijven!

In de middenbouw hebben de leerkrachten een verhaal over de Boekenbus gespeeld. De kinderen zaten ademloos te luisteren. De band van de bus was lek en verschillende beroepen hebben geprobeerd de band te plakken maar niks lukte. “Tot er een boek in de bus werd gevonden hoe je een band plakt. De monteur kon de band plakken en zo kon de chauffeur weer verder rijden.”

“In de bovenbouw hebben we veel aan creatief taalgebruik gedaan. We hebben kennis gemaakt met diverse dichtvormen, boekverslagen geschreven, boekpromoties gedaan, heel veel gelezen en alle kinderen hebben een beroepenpresentatie over het werk van hun ouders gegeven. We zijn geëindigd met een circuit. Daarin werd er toneel gespeeld  en lekker voorgelezen, is er geknutseld en gedanst.


Op De Trimaran hebben we allemaal nog meer plezier gekregen in het lezen en daar is de Kinderboekenweek ook eigenlijk voor bedoeld.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook