Wooncompagnie in gesprek met Vestia over De Meermin

Wooncompagnie in gesprek met Vestia over De Meermin


Heel veel kon Stefan van Schaik, directeur Wooncompagnie, er nog niet over vertellen, maar er lijkt goed nieuws op komst voor De Meermin. Het Edamse verzorgingstehuis is een jaar geleden gesloten. De eigenaar van het complex, Vestia, ligt al jaren in onmin met de toenmalige huurder De Zorgcirkel. Rechtszaken over de staat van het pand  slepen zich al jaren voort. Wooncompagnie is sinds de gedwongen sluiting in gesprek met Vestia en Van Schaik verwacht binnen nu en een jaar met goed nieuws te komen over nieuwbouw.

Hoewel Sean Tol (GroenLinks) het nog probeerde wisten de raadsleden donderdag niet meer los te krijgen over de plannen.

Van Schaik is echter positief over een nieuwe toekomst voor het verzorgingstehuis. Het huidige pand is op alle vlakken volledig gedateerd. Inmiddels zijn de bewoners van het zorggedeelte allemaal verhuisd. Met name De Friese Vlaak heeft veel bewoners een nieuw onderdak gegeven.


Alleen de aanleunwoningen zijn nog in gebruik.

Hoopvol
“Vergeleken met de gesprekken van vorig jaar zitten we echt in een andere fase. Over enige tijd hebben we echt veel meer te melden!”, sprak Van Schaik hoopvol.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook