WONENPLUS TRAKTEERT HAAR VRIJWILLIGERS OP GROOT FEEST IN DE RIJP

WONENPLUS TRAKTEERT HAAR VRIJWILLIGERS OP GROOT FEEST IN DE RIJP


Ruim 250 vrijwilligers uit de regio Waterland worden op dinsdag 24 november door WonenPlus getrakteerd op een groots “VIP” feest in de Rijper Eilanden. Om 19.30 uur worden zij verwacht op de rode loper, waarbij de champagne niet ontbreekt.

“Ze hebben het verdiend!” aldus Mieke Boon, coördinator van WonenPlus in de regio Waterland. “Onze vrijwilligers zijn van onmisbaar belang voor WonenPlus. Zij zorgen ervoor dat ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking zo lang mogelijk – op plezierige wijze - zelfstandig kunnen blijven wonen. Onze vrijwilligers bieden praktische hulp. Verrichten klusjes in en om het huis, doen boodschappen. Zij zorgen voor vervoer en begeleiden mensen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. Soms is een gezellig praatje voldoende. Maar vaak vormen de vrijwilligers ook de schakel tussen de klant en professionele hulpverlening. Wat de vraag ook is, WonenPlus zoekt altijd naar de best haalbare oplossing”.

In de regio Waterland is WonenPlus actief in een uitgebreid werkgebied. Zo zijn er meldpunten in o.a. Beemster, Schermer, Graft-de Rijp, Zeevang, Edam-Volendam, Landsmeer, Wormerland, Oostzaan, Purmerend en Monnickendam. WonenPlus werkt hoofdzakelijk met vrijwilligers. Ruim 250 vrijwilligers bieden praktische diensten en persoonlijke ondersteuning aan meer dan 3.000 abonnees. In de eerste drie kwartalen van 2009 zijn zij goed geweest voor de afhandeling van minstens 30.000 hulpvragen.

“Wij zijn trots op onze vrijwilligers. In deze tijd zien we, met alle bezuinigingen die in een rap tempo worden doorgevoerd, de zorg snel afkalven. Mensen die voorheen een indicatie hadden voor zorg en huishoudelijke hulp, worden nu geacht hun eigen netwerk aan te spreken. Maar veel ouderen hebben geen, of slechts een beperkt, netwerk. Kinderen wonen ver weg, werken full-time en hebben het druk. Het valt niet mee om dan toch regelmatig een beroep op hen te doen. In de regio Waterland is de sociale cohesie gelukkig groot. Mensen hebben over het algemeen een goed contact met de buurt. Maar in de praktijk blijkt het toch lastig te zijn om steeds opnieuw terug te moeten vallen op de welwillendheid van je buur. Het is prettig dat WonenPlus er dan is.

 

Abonnees betalen een kleine bijdrage - maximaal 4 euro – per maand. In ruil daarvoor mogen zij te allen tijde WonenPlus inschakelen. De vrijwilligers hebben zich allemaal gespecialiseerd op een bepaald onderdeel. De een doet klusjes, de ander neemt de telefoon aan op het meldpunt, de derde vrijwilliger gaat op huisbezoek. Alle vrijwilligers mogen cursussen volgen om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen.

Aan het doen van vrijwilligerswerk kleven veel voordelen. Mensen gebruiken het als opstapje naar betaalde arbeid. Maar ook zien we mensen die net met pensioen zijn gegaan en nu op zoek zijn naar een zinvolle vrijetijdsbesteding. Daarnaast werken we veel samen met re-integratiebureaus en bieden we scholieren de kans om hun maatschappelijke stage te vervullen. Maar vrijwilligerswerk doen bij WonenPlus is in de eerste plaats gewoon leuk. Je maakt deel uit van een groep enthousiaste, maatschappelijk betrokken mensen en verricht dankbaar werk!”.

Terug naar het vrijwilligersfeest. Dinsdag 24 november aanstaande, aanvang 19.30 uur, locatie De Rijper Eilanden. Vrijwilligers zijn voor ons ‘Very Important Persons’ en krijgen deze avond een heuse VIP behandeling. Muziek, zang, dans, hapje, drankje. Een avond vol welverdiende ontspanning en gezelligheid! Aldus Mieke Boon.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook