Winterfoto’s en verhalen

Winterverhalen, winterfoto’s en -films. Die zijn te beluisteren en te bekijken op de winter-inloopmiddag, die op vrijdag 29 januari 2010 door het Waterlands Archief en de Bibliotheek Waterland gehouden gaat worden.

Strenge winters zijn legendarisch. Zoals die van 1963, toen boerderijen en zelfs hele dorpen ingesneeuwd raakten, toen de trein naar Hoorn vast liep in de sneeuw en er wekenlang met de auto over het ijs naar Marken kon worden gereden. Dit soort herinneringen zijn het waard om te bewaren. En Waterland Toen en Nu (WTN), het historisch informatiepunt van de Bibliotheek Waterland en het Waterlands Archief, wil daar ook werk van maken.

Aanleveren materiaal
Het zou graag zo veel mogelijk verhalen over schaatstochten, ingesneeuwde boerderijen, kruiend ijs, priksleewedstrijden of koek-en-zopies willen vastleggen. En scans of fotokopieën willen maken van winterfoto’s, stempelkaarten van schaatstochten, medailles en andere winterdocumenten.

inloopmiddag
Waterland Toen en Nu nodigt iedereen uit ze mee te nemen naar de winter-inloopmiddag op vrijdag 29 januari 2010 van 14.00 tot uiterlijk 17.00 uur. De middag wordt gehouden in de Nieuwenhuijzenzaal; de toegang is gratis.

Aanmelding is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Telefonisch (0299 433323 of 0299 411530) of via www.waterlandtoenennu.nl.BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook