Wie zijn wij?

Slagerij Taam

Wie zijn wij?
Een echt familiebedrijf sinds 1965, momenteel met 19 collega's. Ambacht staat centraal.
Wij maken huisgemaakte worsten en vleeswaren, gevarieerde maaltijden en verkopen goed en lekker vlees uit de regio.

Voor welke initiatieven ziet u nog ruimte in Edam?
Meer kwaliteitswinkels in het centrum die in de dagelijkse behoeften van de consument voorzien. Denk hierbij aan een viswinkel, slijterij, herenkledingzaak, notenwinkel of buurtsuper.

Trots op:
Het team, mijn vader, zijn vriendin en mijn vriendin (Nathalie & Nathalie) in deze turbulente jaren. Het verbouwen van onze slagerij in Edam, het openen van een tweede filiaal in Landsmeer, de overstap van Keurslager naar een eigen identiteit als Slagerij Taam en hoe wij omgaan met de onzekerheden die het COVID-19 virus met zich meebrengt.

Uw band met de lokale gemeenschap:
Ik betrap mijzelf er vaak op dat ik heel erg gesteld ben op Edam en de mensen hier. In de afgelopen 3 jaar heb ik veel nieuwe mensen leren kennen via onze winkel. Ik vind het leuk dat ik mensen  van naam en gezicht ken en dat zij ook in onze winkel elkaar ontmoeten en gezellig een praatje maken. Ik ben enorm dankbaar dat er nog steeds nieuwe gezichten naar onze winkel komen en vind het dan ook erg leuk om deze nieuwe klanten ook te leren kennen.

Wensen voor de nabije toekomst:
Blijven ontwikkelen in onze slagerij en online; bijv. webshop producten voorzien van een mooie foto. Verder gun ik mijn vader meer vrijheid, hij heeft lang genoeg hard gewerkt. Hij verdient zeker een extra vrije dag.

Welke lokale ontwikkeling moet snel op gang komen?
De Hoogstraat, het is de ultieme kans voor ons mooie Edam om nog meer leefbaarheid in het centrum te brengen met nieuwe winkels.

Hoe gaat u om met het corona-virus?
Wij zijn direct gestart met maatregelen, plexiglas bij de pin en keuken, niet meer dan drie klanten in de winkel en desinfectie voor klanten en collega's. Verder is er een bestelservice opgezet. Het is nu mogelijk om zowel via de webshop als telefonische te bestellen.
Wie zijn wij?

het bestuur van Mij. Strandbad Edam BV

Wie zijn wij?

Wij vormen het bestuur van Mij. Strandbad Edam BV. Samen met een beheerdersechtpaar en een medewerker groen & techniek exploiteren wij de camping gericht op vaste staanders en toeristen. Maar ook dagrecreanten maken gebruik van onze faciliteiten. Daarnaast verhuren wij het Strandbad Paviljoen aan Elsa Besseling en de Zuiderzee in de wintermaanden aan Jazzclub Mahogany Hall.

Voor welke initiatieven ziet u nog ruimte in Edam?

Edammers zijn al eeuwenlang initiatief- en vindingrijk geweest. Niek Bouwes is daar als initiatiefnemer van het Strandbad in 1932 een prachtig voorbeeld van. Voor wat betreft de camping kijken wij vooral naar initiatieven die de binding met Edam waar veel van de aandeelhouders woonachtig zijn kunnen versterken maar ook initiatieven op het gebied van duurzaamheid en daar waar mogelijk circulariteit proberen we steeds meer door te voeren zonder daarbij het zakelijk aspect uit het oog te verliezen.

Trots op:

Wij zijn er trots op om in de relatief korte periode dat we nu actief zijn voor de camping een uitstekende band hebben opgebouwd met onze medewerkers, onze aandeelhouders en vooral met onze gasten. Daarnaast is er de afgelopen 2 jaar ontzettend veel werk verzet om het terrein en de gebouwen weer up-to-date te krijgen.

Wensen voor de nabije toekomst:

Een praktische wens voor de nabije toekomst is het door de gemeente asfalteren van de aanrijroute en het parkeerterrein naast de camping. Door het grind van het parkeerterrein dat zich constant over de aanrijroute verspreidt ontstaat er een bijzonder onveilige situatie voor fietsende kinderen en ouderen. Ook de gemeentelijke vuilcontainers zouden wij graag vervangen zien worden door ondergrondse containers.
Welke lokale ontwikkeling moet snel op gang komen?

Aanleg van de derde ontsluitingsweg, betere verkeersroulatie  in Edam en snelle bebouwing van de Baandervesting.


 
Wie zijn wij?

De Harmonie is een bijzonder mooi cultureel café-hotel met een breed aanbod voor borrels en feestjes,  zes ruime  hotelkamers (3 sterren en een score van 8 bij booking.nl ), woensdag , donderdag en vrijdag heerlijk eten, wekelijks live muziek met Americana concerten en zondagmiddag bands, maandelijks een quiz en bijzondere activiteiten zoals de uitgave van het boekje “vrijheid 75 jaar portretten”, het Groot Edams Dictee, boekbesprekingen, fluisterbotenverhuur etc.


Trots op: 

Wij zijn trots op de verscheidenheid en de kwaliteit die wij in al onze activiteiten hoog kunnen houden waarbij het  betaalbaar blijft voor de gasten.

Uw band met de lokale gemeenschap:

Zonder een breed draagvlak van de gemeenschap kunnen wij niet en wij hopen dat ook de gemeenschap ons ziet als onmisbaar in het culturele leven van Edam. Gelukkig zien we dat terug in de vele contacten via de activiteiten en de nieuwbrief. ( inschrijven kan via www.harmonie-edam.nl)

Welke gemeentelijke ontwikkeling zou u toejuichen:

Stimuleren van een kwalitatief goed toerisme zowel voor dagjesmensen als voor een wat langer verblijf. Edam zou wat meer aan het watertoerisme kunnen doen door een ruimere openstelling van de Zeesluis en een goed aansluitend beleid voor het openen van bruggen. Verder kan de bewegwijzering , wandelroute bewijzering wel beter. Heel nuttig zou een kleine aanlegsteiger bij de Zeesluis zijn en dan woensdagmiddag een pendeldienst van de Dam naar het Havenkwartier en Fort.

Favoriete bezigheid buiten de onderneming:

Buiten de onderneming , maar ook daarbinnen , maak ik graag muziek met vrienden. Verder  bezoek ik graag  festivals en concerten en fiets ik graag door onze omliggende polders.
Wie zijn wij?

Wij zijn een echt familiebakkersbedrijf, dat steeds van vader op zoon is overgenomen, al 114 jaar lang! We hebben een goed samenwerkend team van 24 mensen die werkzaam zijn in de bakkerij, de winkel en de bezorgdienst. Doordat we de laatste jaren onze klantenkring hebben zien groeien, zijn we inmiddels toch wel een beetje uit ons jasje gegroeid.
Onze drijfveren: 

Iets creëren! Van ’s morgens een lege winkel, naar een winkel vol producten. Van de beste grondstoffen tot het beste topproduct. Elke dag weer, behalve ’s zondags.

Waar ontbreekt het nog aan in Edam?
Het ontbreekt aan goedkope huurwoningen, sfeerverlichting in het hart van Edam en wat betreft de doorstroom van en naar Edam: van het STOPlicht bij de zendmast graag een verkeerslicht maken, rotonde bij De Meermin én bij het busstation.

Uw band met de lokale gemeenschap:

De band met de lokale gemeenschap is goed. Wij sponsoren regelmatig bij plaatselijke activiteiten, diverse clubs, de kerk, grote en kleine verenigingen in Edam en Volendam.


Wensen voor de nabije toekomst:
Ik heb vier jaar geleden een pand gekocht met de bedoeling meer werkruimte en een koffiecorner voor het personeel te creëren. Ik wens dat de gemeente op korte termijn mee gaat werken. Ik zou willen dat we met z’n allen soms niet zo moeilijk doen. Leven en laten leven, vooral nu. En gezondheid voor iedereen is toch gewoon het belangrijkst!

Hoe ga je om met deze moeilijke tijd?
Gewoon nóg meer je best doen en de mensen laten genieten van de (h)eerlijke producten die we maken. Daar word ik blij van, dat is mijn passie!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook