Wie wordt de ‘Dichter des Waterlands’

Wie wordt de ‘Dichter des Waterlands’

De gemeente Edam-Volendam hecht veel waarde aan het zichtbaar maken van kunst & cultuur en het vele talent van makers en kunstenaars in de gemeente en zal vanaf 2021 kunstenaars binnen de verschillende disciplines een speciaal erepodium geven door ze te benoemen tot ‘Kunstenaar des Waterlands’.

Voor de dichtkunst stelt de gemeente Edam-Volendam in samenwerking met de Bibliotheek Waterland een Dichter des Waterlands aan.

Een jaar lang (van maart 2021 tot maar 2022) zal de uitgekozen taalkunstenaar op eigen wijze en met artistieke vrijheid de gemeente en gebeurtenissen in de omgeving onder de aandacht brengen binnen het thema ‘wie ben jij in deze tijd en plaats’.

Drie Jongerendichters
Ook jonge dichters van tussen de 12 en 18 jaar kunnen meedoen. Uit de jonge inzendingen worden uiteindelijk drie Jongerendichters des Waterlands benoemd die de jeugd een stem gaan geven. Verder zullen er in het Voortgezet Onderwijs en Primair Onderwijs aansluitende activiteiten plaatsvinden.

De campagne start vanaf 28 januari in de landelijke Week van de Poëzie. Vanaf 28 januari kan je je aanmelden via www.dichterdeswaterlands.nl

Bekendmaking
In de eerste week van maart wordt er bekend gemaakt wie de Dichter des Waterlands en de drie Jongerendichters des Waterlands zullen zijn. ---- Wervend Word jij het? De eerste Dichter des Waterlands? Ben jij een inwoner van de gemeente Edam-Volendam en schrijf je of schrijf je poëzie?

Rake woorden
Voel je je verbonden met de omgeving en kan jij deze vangen in rake woorden, al dan niet op rijm? Meld je aan! Dichter Als Dichter des Waterlands ben je voor een jaar het schrijvende verlengstuk van de gemeente Edam-Volendam en breng je de gemeente, haar inwoners en de bijzondere omgeving op eigen wijze in beeld.

Aan gemeente gerelateerd
Gedurende het jaar schrijf je minimaal acht gedichten waarbij je inspeelt op gebeurtenissen en aan de gemeente gerelateerde (historische) zaken. Verder organiseer je in samenwerking met de bibliotheek Waterland voor ieder seizoen een avond in de bibliotheek rond de magie van schrijven, lezen en taal.

Bundel
Aan het einde van het jaar geef je een bundel uit met een selectie van het geschreven werk waarbij er naar wens kan worden samengewerkt met een beeldend kunstenaar of fotograaf uit de gemeente ter visuele ondersteuning.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook