Wie staan er op deze foto uit 1945?

Wie staan er op deze foto uit 1945?


Binnenkort verschijnt het boek ´Edammer Portretten – 75 jaar vrijheid´, gemaakt door fotograaf Marco Bakker, schrijfster Carla Knelange en vormgever Rob Kaagman en met medewerking van Siem-Kees Slegt. In dit bijzondere boek vertellen tientallen Edammers die in 1945 geboren zijn wat hun beleving is van vrijheid. De generatiegenoten zijn allen 75 jaar, even oud als de bevrijding zelf.

Bijgaande foto vormt het startpunt van het boek, een beeld van de bevrijdingsfeesten in 1945. De makers van het boek vragen zich alleen af wie de personen zijn die op deze foto te zien zijn. Wellicht kan er dan nog een aanvulling komen via een van deze personen.

Mail de namen
Dus wie weet wie de personen zijn die op deze foto te zien zijn? Het beeld is afkomstig van een bevrijdingsfilm die Oud Edam op 7 mei wil vertonen in de Harmonie. De foto is een beetje onscherp maar daar is  helaas niet veel  aan te doen.
Informatie via stadskrant@wxs.nl

Bestellen
Het boek zelf  - dat op 2 mei  verschijnt en te koop komt bij ´t Pakhuys - is ook te bestellen via voorinschrijving. U kunt dan 12,50 overmaken (i.p.v. 15 euro) naar banknummer NL63INGB0007367976 t.n.v. Harmonie Edam, o.v.v. ´Portretten´. Gereserveerde exemplaren kunnen vanaf 2 mei worden opgehaald in de Harmonie aan de Voorhaven.


BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook