Wie helpt zeer zieke 14-jarige met kleine donatie?

Ik ben Marie Verwoert, wonende te Oosthuizen leerkracht op de OBS de Koningsspil in Oosthuizen  maar momenteel vooral een hele bezorgde, verdrietige oma.

De reden dat ik dit schrijf is mijn kleindochter Isis van 14.  Zij is erg ziek. Zo ziek dat ze zo'n 23 uur per dag op bed doorbrengt. Isis heeft de erfelijke bindweefselziekte EDS. In het kort houdt dit in dat haar nek haar hoofd niet meer kan dragen waardoor ze amper rechtop kan zitten. Zij heeft geen sociaal leven meer en kan niet meer naar school. Alles is te vermoeiend. Deze aandoening, waar wel een operatie voor mogelijk is maar die, door meerdere complicaties die bij Isis spelen, niet in Nederland uitgevoerd kan worden en ook niet door de verzekering betaald wordt.

Dubbelpech
Wat het dubbel triest maakt, is dat onze familie voor de tweede keer dit moet doormaken. Chantal 35 jaar, de moeder van Isis, heeft dezelfde ziekte en ook zij was aan bed gekluisterd. Er is toen met behulp van crowdfunding het benodigde bedrag opgehaald. Zij heeft afgelopen oktober haar tweede en laatste operatie in Barcelona gehad. Zij kan inmiddels weer als moeder functioneren, wandelen en weer leven. Een groot succes dus. Wat het verdrietig maakt, is dat zij nu ziet dat haar dochter net zo ziek is als zij is geweest en zij hierdoor niet kan genieten van haar nieuwe leven.

Corona
Toen er voor Chantal zoveel geld nodig was werd er veel gecollecteerd, er werden bingo’s, fotoshoots, en concerten georganiseerd. Alles om het benodigde bedrag bij elkaar te sparen. Maar nu ze opnieuw zo'n groot bedrag nodig hebben, gooit helaas Corona roet in het eten. Door alle maatregelen valt er helaas weinig te organiseren, dit maakt het een stuk lastiger om geld in te zamelen. Het vervelende is, dat voor haar de tijd dringt, daar ze steeds meer klachten krijgt en deze ook kunnen veranderen in blijvende klachten, zoals verlamming etc.

25.000 x 5,-
Voor Isis hebben we daarom nu de volgende actie bedacht. Welke 25000 mensen, willen ieder minimaal 5 euro storten.  5,- is een bedrag dat de meeste mensen wel kunnen missen en we hopen dat er genoeg mensen bereid zijn om te helpen en zo een 14-jarig meisje weer een toekomst geven, die ze verdient.

Stichting
Er is een stichting voor Isis opgericht. Hier kunnen jullie ook het hele verhaal vinden van Isis inclusief foto's en medische uitleg.
https://helpmeevoorisis.nl/

Marie Verwoert-Ferwerda
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook