Wie gooit er nu verf in de afvalcontainers?

Het is bij een aantal inwoners van Edam nog niet doorgedrongen dat het plaatsen van vuilniszakken naast de ondergrondse vuilcontainers verboden is.
Indien de containers vol zijn hoort de vuilniszakaanbieder de zak weer mee terug te nemen tot dat de vuilcontainers geleegd zijn.

Na het weekend, op de maandagen, kan er op gerekend worden dat de containers vol zitten, dus zou het beter zijn de vuilniszakken door de week in de containers te deponeren.

Daarnaast is het uit milieu overwegingen beter geen afgewerkte verfbussen ( soms met inhoud ) in de container te gooien, of er naast te gooien zoals door een "dombo" afgelopen vrijdag 22 maart is gebeurd. De straat is behoorlijk besmeurd en auto's zijn er door heen gereden waardoor de verf verspreid is over c.a. 50 meter straatwerk.
Wanneer worden sommige mensen nou eens wijzer en gaan beseffen dat we in een prachtige wereld leven die we door moeten geven aan onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Wie is er nou te beroerd om afgewerkte olie, verf en andere chemische middelen naar het gemeente afvalstation in Volendam te brengen?
Ik hoop dat de veroorzakers hier kennis van nemen.

De gemeente is door mij op de hoogte gesteld, zij doen hun best, maar laten we het allemaal goed doen voor een gezondere en betere wereld.
Ko Graas

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook