Werk en leven W.O.J. Nieuwenkamp vervat in uniek boekwerk

Werk en leven W.O.J. Nieuwenkamp vervat in uniek boekwerk

In een vol kerkgebouw De Swaen werd recent het eerste exemplaar van het unieke boekwerk ‘W.O.J. Nieuwenkamp – alles voor de kunst!’ uitgereikt. Monnikenwerk uitgevoerd door de in Edam woonachtige Cary Venselaar, die jaren gewerkt heeft aan het 900 pagina’s tellende boekwerk (€ 69,50).

‘Het lijkt wel een bijbel’, was de reactie van de maker, die het boekwerk tijdens de presentatie ook pas voor het eerst zag.

Nieuwenkamp en Edam hebben een innige relatie. De kunstenaar (1874-1950) woonde begin vorige eeuw jarenlang aan de Nieuwehaven. Eerst op zijn woonschip, later in zijn woning met atelier. In het verleden had het werk van de kunstenaar jarenlang een eigen plek aan de Voorhaven in een eigen museum. Later heeft Bert Knispel in het voormalige postkantoor zijn werk nog enige tijd tentoongesteld.

“Er is ook gezegd, herhaald, dat de kerncollectie van Nieuwenkamp naar het Edams Museum gaat komen,” aldus Venselaar. De enorme collectie ligt momenteel opgeslagen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook