Welke zorgverzekering past bij mij in 2022?

Welke zorgverzekering past bij mij in 2022?Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we weer over kunnen stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kan interessant zijn als jouw zorgverzekeraar heeft aangegeven dat de premie aankomend jaar (opnieuw) stijgt. Overstappen kan ook als je niet tevreden bent over de service of dienstverlening. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Ga dan niet over één nacht ijs. Je zit namelijk een jaar vast aan de nieuwe zorgverzekering. Stel jezelf daarom altijd de vraag ‘welke zorgverzekering past bij mij?’.

In deze tekst helpen wij je een antwoord te vinden op deze vraag.

Alleen basisverzekering of ook aanvullend verzekeren?


Iedere Nederland van 18 jaar en ouder moet zich verzekeren tegen zorgkosten. Dit doe je door ten minste een basisverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor huisartsenzorg en behandeling en verblijf in een ziekenhuis. Andere zaken die binnen de dekking van de basisverzekering vallen zijn: geneesmiddelen, psychologische hulp, verloskundige zorg en kraamzorg en tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar.Zoals je hierboven kon lezen, vallen fysiotherapie en tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar niet binnen de dekking. Ga je veelvuldig langs bij de fysio of heb je een slecht gebit? Dan moet je dergelijke koste uit eigen zak betalen. Als je dit wilt voorkomen, sluit je een aanvullende verzekering af. Fysiotherapie en tandheelkundige zorg zijn overigens aparte aanvullende verzekeringen. Als je er maar één nodig denkt te hebben, raden wij je aan alleen deze extra verzekering af te sluiten. Je betaalt dan immers niet onnodig veel voor jouw zorgverzekering in 2022.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar


Als je weet hoe jij jezelf voor aankomend jaar wilt verzekeren, ga je op zoek naar een geschikte zorgverzekering. Dit lijkt vaak een stuk makkelijker dan het is. Er zijn vandaag de dag namelijk talloze verzekeraars waarbij jij een zorgverzekering af kunt sluiten. Daarom sluiten sommige Nederlanders lukraak een zorgverzekering af. Zonde, want mogelijk krijg je al snel spijt van jouw keuze. Wil je voorkomen dat je de verkeerde zorgverzekering afsluit?

Vergelijk de verschillende verzekeringen dan altijd met elkaar. Op deze manier slaag je er namelijk in de beste en goedkoopste polissen van 2022 te vinden. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. In dat geval kost zorgverzekeringen vergelijken je namelijk niet veel tijd. Laat je overigens nooit alleen maar leiden door de prijs. Een goedkope zorgverzekering is leuk, maar het is uiteindelijk belangrijker dat je goed verzekerd bent.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook