Welke kosten voor het rijden van een auto zijn er veranderd in 2019?

Nieuwsgierig naar welke veranderingen er zijn gebracht sprekende over de kosten van autorijden in 2019? Daar kun je gemakkelijk achter komen door op diverse dingen te letten. Denk hierbij aan: polisvoorwaarden, eigen risico bij schade, de autoverzekering, brandstofkosten en meer. In dit artikel komen een aantal factoren aan bod waar je naar kunt kijken om de verandering vergeleken met voorgaande jaren te achterhalen. Wil je hier dus meer over te weten komen? Lees dan vooral verder. 

Aandachtspunten
Als eerste kun je letten op de correcte polisvoorwaarden. Voor het afsluiten van een autoverzekering kan het slim zijn om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Hierbij kun je onder andere letten op of er een nieuwwaarderegeling is voor nieuwe auto’s, hoeveel de no-claimkorting is, hoeveel je eigen risico is (als je deze hebt) en bij sprake van vandalisme, of je dan terugvalt in de no-claim. Dit zijn een aantal punten waar je goed op kunt letten. Deze horen ieder te vermeldt staan in de polisvoorwaarden. Als hier wijzigingen in zijn gebracht vergeleken met 2018 of voorgaande jaren is dit dus al een verschil.

Het eigen risico
Als tweede kun je kijken naar het eigen risico. Het kan voordelig uitpakken als je schade zelf betaald in plaats van deze te claimen (in sommige gevallen). Dit heeft bepaalde redenen. Eén daarvan is dat je meerdere stappen terug doet op de bonus-malusladder bij het claimen van schade. Dat betekent dat je premie omhoog gaat. Als je kleinere schades zelf betaalt kun je ervoor kiezen om een iets hoger risico te nemen. De beloning hiervoor is dat je korting op je premie krijgt. Voor veranderingen hierin vergeleken met voorgaande jaren kun je offertes vergelijken en kijken of er verschillen zitten in de prijs.

Verzekeringen vergelijken en berekenen
Als derde is de premie voor je autoverzekering in de gaten houden een slimme zet om verschil in kosten op te merken met het voorgaande jaar. Door gebruik te maken van de website overstappen.nl kun je voor jezelf een goed overzicht creëren van de kosten van autoverzekeringen. Of je nu op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering of liever een autoverzekering kiest die het beste past bij andere persoonlijke belangen, je kunt altijd gebruik maken van de website. Op de website staat namelijk een handige zoektool waarmee je na het invullen van een aantal gegevens voorstellen van 28 verschillende aanbieders kunt vergelijken. Ook kun je je autoverzekering berekenen op Overstappen.nl .

 De top 3 hiervan wordt getoond. Hierdoor zie je in één oogopslag wat voor jou de beste keus is voor jou.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook