Wees waakzaam voor tijdelijke weg naar IJsselmeerdijk!

Eindelijk; het is zo ver! Het was slechts een kwestie van tijd, de uitbreiding van Edam ten noorden van de oude vesting stad. Het zuiden, westen en middengebied zijn nu volgebouwd, dus nu volgt het noorden; logisch.

Het begint een beetje stiekem, een tijdelijke weg t.b.v. dijkverzwaring door beschermd gebied d.m.v. doortrekken Lokkemientjeweg. Het is eerder geprobeerd. U weet vast nog wel voor de zogenaamde ontsluiting Noord Variant Broeckgouw. Nu onder het mom van een ‘tijdelijke’ weg.

Wel nu, de vastgoed jongens wrijven zich reeds in de handen. Wat is tijdelijk. Wat tijdelijk is wordt permanent er wordt daar al op gehint middels een duur onderzoek door het college.

Weg unieke ligging fort Edam, inclusief roofvogels, weidelandschap rust en uitzicht voor Edam en Oorgat.

De mensen aan het Oorgat, noordkant en vesting worden lekker gemaakt en gechanteerd met het vooruitzicht van minder overlast. Mijn oproep aan u allen is laat je niet bedonderen, straks heb je drukte voor en achter je huis en je uitzicht is weg. Waar een weg is komen ook woningen, want voor niets gaat de alleen de zon op.

Als Oud Edam al liep te zuchten over de zichtlijnen op onze mooie stad aan de zuidkant, dan verwacht ik niet anders de grootst mogelijke verzet hier tegen!

Nu de overlast tijdens de dijkversterking. Die is er inderdaad. Wij hebben dit gezien ten westen van Hoorn indertijd 2 jaar af en aan gerij van halfvolle zware vrachtauto’s, om de 5 minuten, dag in dag uit. De mensen werden gek gemaakt, zo ook de Edammers straks.

Dat er via een haven, milieuvriendelijk transport en zodoende een stil ontlastend voor de hand liggend alternatief is niet gewenst door de gemeente. De nieuwe woonwijk aan de doorgetrokken Lokkemientjeweg moet en zal er komen. Eén meevaller: de borden Edam-Noord hoeven niet worden aangepast!
Ferrand Tromp Meesters
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook