Weekmarkt deels verplaatst vanaf 1 februari

Weekmarkt deels verplaatst vanaf 1 februari

Met het oog op een zomers terras en een in werking zijnde fontein zal de zaterdagweekmarkt van Volendam nog eenmaal verplaatst worden. Dat gebeurt op 1 februari aanstaande.

De kopse kant van het plein richting haven blijft in de nieuwe situatie vrij. Met experts is gekeken hoe de markt nu het beste kan worden ingedeeld. De Zeestraat zelf zal meer onderdeel van de markt gaan vormen.

Verkeer
In principe zal er op marktdagen geen verkeer meer in het gebied mogen komen. Alleen voor incidentele bevoorrading richting PX kan een uitzondering gemaakt worden. Om dit te bewerkstelligen zullen de beweegbare palen op de Haven, ter hoogte van het Havendijkje en de afrit naar het parkeerterrein Haven-zuid om zeven uur ´s morgens op hoog geplaatst worden. Ondernemers die achter de afsluiting van de Haven gevestigd zijn moeten voortaan voor 07.00 uur bevoorraad worden.

Levendig plein
Op het Europaplein zelf is recent een nieuwe voorziening aangebracht in de vorm van een hardhouten plantenbak annex podium/zitbank. Nu ook de bomen gepland zijn komt het plein meer en meer tot leven.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook