Wederom veel belangstelling voor bouwplan Baandervesting

Wederom veel belangstelling voor bouwplan Baandervesting


Nadat het gemeentebestuur eind 2019 instemde met het ontwerp bestemmingsplan Baandervesting gaf de ontwikkelaar afgelopen woensdag in het Damhotel een kleine presentatie van de plannen. Vele tientallen belangstellenden zagen een uitgewerkt plan dat over ruim een jaar van start moet gaan.

De uitwerking van Architectenbureau Mulleners & Mulleners viel bij de bezoekers in goede aarde. Het plan bestaat uit in totaal 80 woningen. 43 woningen zijn grondgebonden, de overige appartementen voor starters en senioren. Parkeren moet zoveel mogelijk op het binnenterrein gebeuren. En ook de huidige parkeervoorziening aan het Baanplein zal in het nieuwe plan terugkeren. 

Waar in eerdere impressies nog sprake was van een ‘winkelplint’ aan de voorzijde van het Baanplein, lijkt het er nu op dat er nog slechts ruimte is voor één commerciële activiteit. Gesitueerd op de hoek Nieuwehaven / Baanplein. 

Eind van dit jaar zal volgens Martijn Hemmer van Baandervesting VOF duidelijk worden wat de woningen moeten gaan kosten. De bouw zelf moet voor de zomer van 2021 van start gaan. 

“Alles draait om de vraagprijs. Dat het mooi wordt is wel duidelijk”, vertelt een bezoeker die op zoek is naar een betaalbaar appartement.  Een andere geïnteresseerde woont nu nog in Volendam. “Wij willen kleiner gaan wonen op een karakteristieke plek. Maar wel met een balkon, liefst op de zonkant. Vandaar dat ik hier ben.”

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook