Waterlands Archief wil tijdsbeeld coronacrisis vastleggen


We leven in een bizarre tijd. Door de dreiging van het coronavirus is contact met de buitenwereld minder vanzelfsprekend.

Het levert bijzondere plaatjes op zoals bijna lege schappen in de winkels, lege straten, treinen en bussen, lange rijen wachtenden voor de bakker en de supermarkt met tussen de wachtenden zo'n 2 meter tussenruimte. Of stickerstrepen in de winkels die de bezoekers op afstand houden,  wegafzettingen en (matrix-)borden met gerichte informatie.Het levert ook mooie initiatieven op, zoals buren die met elkaar zingen of voor elkaar boodschappen doen of koken. Maar ook spontane of juist georganiseerde acties om zorgverleners en andere hulpverleners te bedanken. Of stoeptekeningen, gemaakt door kinderen en vensters aangekleed met beren, juist bedoeld voor kinderen.

Het zijn enkele voorbeelden, maar er is veel meer denkbaar.
Het Waterlands Archief wil deze bizarre en bijzondere tijd graag vastleggen, voor nu en voor de toekomst. Daarom vraagt zij inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland om te helpen aan foto's, filmpjes, brochures, pamfletten, briefjes of tekeningen van de coronatijd in hun omgeving.

Stuur ze naar het Waterlands Archief en help mee een mooie corona-collectie op te bouwen! 

Wilt u bij de overdracht van foto’s en ander materiaal aan het Waterlands Archief rekening houden met de volgende zaken?

Stuur digitaal materiaal in een zo groot mogelijk formaat: foto’s minimaal 600 KB, eventuele scans van documenten met minimaal 300 dpi maken.

Vermeld daarbij tijd en plaats: wanneer en waar is de foto genomen of heeft de gebeurtenis plaatsgevonden. Verstuur uw materiaal naar info@waterlandsarchief.nl onder vermelding van ‘Beelden van de coronacrisis’.

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook