Waterdag voor tweede maal afgelast

Waterdag voor tweede maal afgelast

De dag staat te boek als een van de gezelligste van het jaar: Waterdag, de grote vrijmarkt met tal van activiteiten in het centrum van Edam. De 1,5 meter samenleving en de richtlijnen van de overheid maken het voor de vrijwilligers feitelijk onmogelijk om een uitvoerbaar draaiboek op te stellen.

Juliette Otten is een van de mensen achter Waterdam. Zij vertelt dat de organisatie met pijn in het hart het evenement heeft afgeblazen. “Waar het vorig jaar gewoonweg nog te vroeg was, hadden we stiekem de hoop dat het dit jaar wel zou kunnen. Maar de eisen die tot in ieder geval eind augustus worden gesteld aan een evenement van deze schaal, maakt het voor ons onmogelijk.”

Testbewijs
Op Waterdag komen vele duizenden mensen af. Mensen vragen naar een testbewijs is onmogelijk, aldus de organisatie. En bezoekers tellen en op afstand houden is ook niet te doen. “We hebben de gemeente nog gevraagd of we hulp van BOA’s konden verwachten, maar dat was niet mogelijk. Ook hebben we geen financiële speelruimte om mensen in te huren of iets dergelijks. En een kleinschalige versie zien we niet zitten. Verplaatsen lukt ook niet, waarna we besloten hebben om ons maar te richten op 2022.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook