Wandelplezier of ergernis

Zoals zoveel mensen met mooi weer, maar ook met minder weer graag naar buiten gaan voor een wandeling of een fietstocht, doe ik dit ook graag. Sinds we de ‘houd afstand’ maatregelen in ons land hanteren, moeten we nog meer dan anders rekening houden met elkaar. Onze omgeving in Waterland, gemeente Edam-Volendam leent zich gelukkig voor het maken van een wandeling of fietstocht.

Het wandelen langs de dijk, het lopen van een rondje vesting of een stuk door de polder kan een gezonde en goede afleiding zijn voor het binnen zitten.

In de tijd zonder corona is het ook normaal om elkaar te laten passeren, nu moet je iets verder en meer afstand houden om elkaar veilig te laten passeren.

Heel veel mensen, jong en oud, houden zich niet aan de maatregel, passeren je op minder dan 50 cm dus heel dichtbij , gaan niet in de berm lopen, of blijven even staan en passeren je ‘gewoon’ in groepjes. En als jij in de berm staat zeggen ze niets, maar kijken je vreemd aan.

En als je er iets van ‘durft’ te zeggen, zijn ze verbouwereerd en krijg je nog een grote mond toe.
Hetzelfde is het met sommige fietsers. Ze passeren je heel dichtbij, en als er mensen samen op het fietspad lopen gaat iemand die van achterop komt fietsen nog even rustig tussendoor.
Ook met boodschappen doen is het lastig, daarom durven veel mensen in sommige winkels geen boodschappen meer te doen.

Kortom het lijkt er toch op dat veel mensen niet snappen dat de regels niet alleen zijn voor hun eigen veiligheid maar ook voor die van anderen. Ook al heb je het coronavirus nog niet, en denk je ‘het virus’ toch niet te krijgen, je kan wel drager zijn en daarmee anderen besmetten.
Blijf in godsnaam nadenken en help mee het virus de wereld uit te helpen.
Lida Bouwes

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook