Wandelen in Volendam

Wandelen in Volendam

In Volendam kunt u voor de 4e keer de Kruiswegwandeling lopen. De wandeling door Volendam is een initiatief van de familie Kras, de Parochie HH Maria en Vincentius en een groep enthousiaste vrijwilligers.

De 150 jaar oude kruiswegstaties van de Sint Vincentiuskerk, die behoren tot het Volendammer erfgoed, worden in de Vastentijd – de 6 weken durende voorbereidingstijd naar Pasen in Volendam neergezet. Wandelend door het centrum  kunnen mensen kennis nemen van de afbeeldingen op de staties en van de inspirerende teksten die erbij staan.
Uit reacties van wandelaars blijkt dat de kruiswegwandeling wordt gewaardeerd. Ze komen uit het hele land. Geregeld zeggen ze dat ze het volgende jaar weer terugkomen.  

Route wandeling 2019
De start is bij Zorgcentrum Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1, 1131 GT Volendam. De wandeling eindigt bij art hotel Spaander, Haven 15-19, 1131 EP Volendam. De brochure van de wandeling  is verkrijgbaar in de beide kerken, in Sint Nicolaashof en bij de VVV.

Museum voor Religieuze Kunst 
Naast de 14 kruiswegstaties komt u tijdens de wandeling op een aantal plaatsen beelden en afbeeldingen tegen die goed aansluiten bij het Lijdensverhaal. De initiatiefnemers werken samen met het museum voor Religieuze Kunst in Uden. Het is zeker de moeite waard het museum in Uden te bezoeken. http://www.museumvoorreligieuzekunst.nl/

VOOR MEER INFORMATIE:
www.kerkvolendam.nl e-mail: info@kerkvolendam.nl
U kunt ook de VVV Volendam benaderen: Zeestraat 37, 1131 ZD Volendam, tel. 0299-36 37 47. www.vvv-volendam.nl

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook