VVD: raddraaiers Singelwijk hard aanpakken

Volgens Emile Karregat (VVD) is de tijd van theedrinken voorbij als het gaat om de Singelwijk in Edam.

De wijk heeft al lange tijd last van groepjes jongeren die overlast bezorgen. Aan de zijlijn van het begrotingsdebat afgelopen dinsdag werd het onderwerp aangesneden door verschillende raadsleden.

Karregat was het meest uitgesproken. Ook Alfred de Jong (CDA) maakt zich grote zorgen om de structurele problemen die door jongeren worden veroorzaakt. Dan gaat het met name om vandalisme en vervuiling van de omgeving. Zo moet bij basisschool de Piramide de glaszetter gemiddeld een maal per twee weken kapot gegooide ramen vernieuwen.

De VVD dringt aan op een streng repressief beleid. Dit naast een integrale aanpak voor de gehele wijk. Wethouder Tuijp gaf aan al lang in gesprek te zijn met alle betrokkenen. Waaronder Wooncompagnie, de Zorgcirkel, Opspoor (de schoolkoepel waar de Piramide onder valt), jongerenwerkers, BOA’s en wijkagenten.

Burgemeester Sievers gaf dinsdag aan dat het gaat om een integraal plan, inclusief een leefbaarheids- en veiligheidsparagraaf.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook