Vuilnisdumping is asociaal gedrag!

Sinds enige tijd hebben de bewoners van de Singelwijk een pasje gekregen, dat zij dienen te gebruiken om de vuilcontainer elektronisch te kunnen openen om hun huisafval in de container te kunnen doen storten. Sindsdien is er een opeenhoping van volle vuilniszakken die naast de container worden geplaatst.

Vol is de container niet, want bij mij werkt het gewoon. Waarschijnlijk zijn het mensen die geen pasje hebben of het zijn mensen die hun pasje hebben vergeten en te beroerd zijn om naar huis te lopen en alsnog hun pasje op te halen.

Vogels en katten pikken en krabben de zakken open op zoek naar etensresten, zodat de inhoud verspreid over straat komt liggen. De aanblik verschilt niet veel van die van een vuilnisbelt. Ik heb medelijden met de mensen die er naast wonen en de hele dag tegen deze vervuiling moeten aankijken. In de zomermaanden kunnen ze niet in hun tuintje te zitten vanwege de stank.

Nu hebben wij in onze gemeente boa’s in dienst. Hun taak volgens de website van de gemeente is: ”De BOA's (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) ….controleren juist ook op zaken die u als burger bij ons gemeentebestuur aandraagt. Zij houden bijvoorbeeld toezicht op het verkeerd aanbieden van afval, ….”.

Dit citaat staat letterlijk zo op de website van de gemeente. Wij, mijn vrouw en ik, hebben inmiddels drie mails naar de gemeente gestuurd om deze problematiek aan te kaarten, maar er gebeurt niets. We krijgen zelfs geen antwoord via de mail terug. (Of moet dit soms ook acht weken duren?) Dit versterkt alleen maar het beeld dat  ambtenaren niets doen en er de kantjes van af lopen.

Wij betalen toch niet voor niets gemeentelijke belasting die bedoeld is voor de verwerking van huisafval. Het is een grote schande, zowel de laksheid van de gemeente als die van de mensen die op een asociale manier hun vuilnis op de openbare weg deponeren. ´En als je er iets van zegt, kan je een grote bek terug krijgen, om over lichamelijk geweld nog maar te zwijgen.
J. Verschoor
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook