Vrouwen in actie ook tegen verspreiding Corona

Vrouwen in actie ook tegen verspreiding Corona

BEWEGEN VOOR IEDEREEN DIE EEN GEZONDER HART- EN VAATSTELSEL WIL

“Dat het Coronavirus nog niet klaar is met ons heeft de huidige opleving duidelijk gemaakt. Iedere dag bewegen verkleint niet alleen het risico op verspreiding van Corona, het verkleint ook de risico’s op hart- en vaatziekten. Daarom organiseren wij de Hart Challenge, bestaande uit 3 week-challenges. Alle vrouwen die nu aan de challenges deelnemen, steunen daarbij ook de Hartstichting. Van iedere deelnemer doneren wij 5 euro aan de Hartstichting.” Aan het woord is Arina, eigenaresse van Fit4lady Volendam.

“De Gezondheidsraad adviseert om 2,5 uur per week actief te bewegen,” gaat Arina verder. “Wij bieden afwisselende kracht- en conditietraining aan in maar 30 minuten. Iedere vrouw kan hier trainen: de apparaten werken automatisch op de weerstand die de vrouw aan kan. Voldoende bewegen verlaagt de bloeddruk, het cholesterol en de kans op diabetes. Het helpt bovendien bij afvallen. “De dames die nu meedoen, willen graag hun vakantiepondjes kwijt. Daar hebben we een leuke uitdaging voor,” glimlacht Arina.

Gezonde leefstijl
Fit4lady heeft 3 uitdagingen gemaakt op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning. Deze drie pijlers zijn belangrijk binnen een gezond leefpatroon. Hiermee werk je naar een gezond gewicht, dat weer belangrijk is voor je gezondheid. Arina: “In 3 weken kunnen deelnemers al ervaren dat sporten fijn is en dat ze lekkerder in hun vel zitten. Hebben de dames hun uitdaging gehaald, dan krijgen ze een leuke attentie.”

Veilig trainen
Arina: “Via onze app krijgen dames dagelijks tips en kunnen ze, naast de veilige omgeving van de club, ook thuis oefeningen doen. Heel gevarieerd en voor ieder niveau te doen. In een persoonlijk gesprek vooraf kijken we welke doelen de vrouwen hebben en hoe we hen daarbij kunnen ondersteunen.”

In Nederland zijn 17 Fit4lady clubs. Vrouwen kunnen zich voor de actie aanmelden via www.fit4lady.nl/hartchallenge. Zij kunnen onbeperkt sporten met begeleiding en zitten na de 3 weken nergens aan vast.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook