Vrolijke klanken tijdens Koningsdag

Vrolijke klanken tijdens Koningsdag

Klokslag twee uur klinkt er maandag op tal van plekken in Edam geluid. Uit tuinen, op pleintjes in straten. Een oproep van de organisatie van Koningsdag sloeg aan waardoor er een kwartier lang overal ‘lawaai’ klonk. Zoals op het Speldemaeckersplein, nabij bakker Gorter waar diverse kinderen uit de buurt een oordovend concert houden. Slaande op potten en pannen wordt er even flink afgereageerd.
Maar niet alleen in het centrum van Edam, ook in de Sijmen Grootstraat klinkt flink wat lawaai rond twee uur. Hier zijn het Lynn en Enora Jonk die zich hebben aangesloten bij het Lawaaiorkest. Buren Cor en Nora Boogaard doen mee over de schutting, terwijl ook Sebas en Casper Garms zich laten horen.

Ondertussen reed de organisatie dwars door Edam om de vele tekeningen voor het raam te beoordelen. Deelnemers vonden een leuke geste in de bus! Zo bleef Koningsdag toch levendig. Al wordt het volgend jaar hopelijk weer een ouderwets samenzijn!


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook