Vrijwilligers ‘75 jaar vrijheid’ heffen glas op bijzonder herdenkingsjaar

Woensdag 15 januari zullen vele tientallen vrijwilligers, betrokken bij de voorbereidingen ’75 jaar vrijheid’, samen met burgemeester Lieke Sievers in het Vergadercentrum om 19.30 uur het glas heffen op het aankomende bijzondere jubileumjaar.

Nederland viert in 2020 dat we 75 jaar in vrijheid leven. Dat gebeurt in Edam-Volendam met een prachtig programma met tentoonstellingen, optredens, excursies en fietstochten. En ook met muziek, toneel, verhalen en lezingen. In Etersheim wordt een nieuw verzetsmonument onthuld en in de oude kom van Volendam een serie foto’s. Op 22 januari start het jaar met het lichtobject Levenslicht dat in Edam, Oosthuizen en Volendam te zien is. Het hoogtepunt is op 5 mei met een gevarieerd programma van vroeg tot laat. 

Lieke Sievers: “We laten in onze gemeente zien dat we ons bewust zijn van de offers die in Tweede Wereldoorlog gebracht zijn en de verantwoordelijkheid die we sindsdien dragen om de vrede te bewaken. Want die is niet vanzelfsprekend. Het vraagt van u en mij dat we attent zijn op onverdraagzaamheid en het aanwakkeren van verschillen. Duurzame vrede heeft een basis van verbinding en vertrouwen.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook