Vrijdag 22 november, 19:30 uur, Nicolaaskerk, Voorhaven Edam Petros Bergalezing Paul Vlaar

Vrijdag 22 november, 19:30 uur, Nicolaaskerk, Voorhaven Edam Petros Bergalezing Paul Vlaar

De naam Paul Vlaar kennen we van de Oranje-Mis tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in 2010. De enthousiaste pastoor droeg de H. Mis op in een oranje kazuifel. Er volgde een schorsing.

Na een periode van bezinning besloot pastor Paul Vlaar aalmoezenier bij de Koninklijke Marine in Den Helder te worden. Daar werkt hij inmiddels bijna 8 jaar. Met de Zr. Ms. Van Speijk nam hij tweemaal deel aan de anti-piraterijmissies in de wateren bij Somalië. In 2015 vertrok hij voor drie jaar naar Aruba om daar als aalmoezenier op de Marinierskazerne te werken.

Over de belevenissen op Aruba schreef hij een boek. Het bevat 40 verhalen waarin naast humor ook steeds een bemoedigende boodschap doorklinkt. Ieder verhaal loopt uit op een korte zegen-spreuk. Vandaar de titel ‘Tel je zegeningen!’. Het boek is na afloop van de lezing in de Nicolaaskerk te koop. De opbrengst is voor de Stichting ‘Vrienden van het Sportcentrum San Nicolas’ op Aruba. Met extra budget kan het Sportcentrum meer kansarme jongeren met sport in contact brengen en hen zinvolle naschoolse activiteiten bieden.

 

 

Foto: Pastor Paul bood op Aruba het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek aan de minister-president van Aruba – mevrouw Evelyn Wever-Croes

De Petros Bergalezing richt zich op actuele thema’s rond de relatie tussen kerk en maatschappij. Eerdere sprekers waren o.a. Antoine Bodar, Hella van der Wijst en Jan Slagter. Info: nmvanstraalen@quicknet.nl.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook