Voorouderspreekuur Waterlands Archief

Vrijdagmiddag 4 oktober organiseren het Waterlands Archief en de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) het derde Voorouderspreekuur van dit jaar. Henk Remiëns van de NGV zal dan een presentatie geven over ‘Genealogie en Internet’.

De presentatie begint om 14.00 uur in het Waterlands Archief te Purmerend. Aansluitend is gelegenheid voor vragen en advies over voorouderonderzoek door Henk Remiëns. Het Voorouderspreekuur eindigt om 16.00 uur. Aangezien het een informatiemiddag betreft is er geen gelegenheid voor onderzoek in de studiezaal van het Waterlands Archief. Het adres van het Waterlands Archief is Wielingenstraat 75, Purmerend. Gratis entree.
 
Voorouderspreekuur Waterlands Archief

Op vrijdagmiddag 19 januari organiseren het Waterlands Archief en de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Zaanstreek-Waterland (NGV Z-W) het eerste Voorouderspreekuur in het nieuwe jaar. Herman Rijswijk van de NGV Z-W zal dan een presentatie geven over ‘Onze voorouders en hun voor- en familienamen’.

De voornamen die ouders hun kinderen vroeger gaven bleven vaak eeuwenlang in de familie en weet u dat pas in 1811, met de invoering van de burgerlijke stand voor iedereen de familienaam werd vastgelegd? Over voor- en familienamen in het verleden is veel te vertellen. Vaak helpen de namen de onderzoeker verder met het genealogisch onderzoek, maar soms brengen de namen de onderzoeker juist op een dwaalspoor. Herman Rijswijk verteld over gewoonten rond naamgeving in de regio Waterland, over het gebruik van familienamen en wat je daarvan in de archieven kunt vinden.

De presentatie begint om 14.00 uur in het Waterlands Archief te Purmerend. Aansluitend is gelegenheid voor vragen en advies. Het Voorouderspreekuur eindigt om 16.00 uur. Het adres van het Waterlands Archief is Wielingenstraat 75, Purmerend. Gratis entree
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook