Voorkom volledige ‘lock down’ door je aan de basisvoorwaarden te houden!

'Enkele coronazieken in Edam-Volendam'

Navraag bij de gezamenlijke huisartsenpraktijken Edam-Volendam leert dat er in de gemeente Edam-Volendam vooralsnog een beperkt aantal inwoners positief getest is met het Coronavirus. “Wij wensen de mensen die nog ziek zijn veel beterschap.”

Huisarts Alain Pasdeloup is positief over de hulp van burgers en de manier waarop organisaties en bedrijven inspelen op de crisis. "Het belangrijkste nu is om je echt aan alle voorwaarden te houden. Zo voorkomen we dat we straks een lock down nodig hebben om dit af te dwingen. Dat laatste is zowel economisch als maatschappelijk nog veel ingrijpender. We hopen dat dit niet hoeft te gebeuren."

De huisarts is heel positief over de inzameling door burgers en bedrijven van mondkapjes, (verf)pakken, desinfectiemiddelen en handschoenen. “Hartverwarmend en heel hard nodig. En mochten we te veel hebben dan gaat dit direct door naar de ziekenhuizen in de regio. Inzameling loopt via Anouk van der Kamp, huisarts in Edam. Zij is gevestigd in het Wijkgebouw aan de P. Pietersstraat 2.”

Inwoners met ‘griepverschijnselen of andere klachten die lijken op het coronavirus wordt gevraagd eerst te bellen naar de huisartsenpraktijk. “Waarschijnlijk zal vanaf maandag de zorg worden opgeschaald. Controles op ziektes zal dan via een post in sporthal De Beuk in Purmerend gaan lopen. Verder kijken we de komende dagen of het mogelijk is om op afstand, via computer of smartphone (mobiele telefoon met beeld) consults te houden.”

Kaderbericht

Iedereen moet zijn verstand gebruiken!
Wilt u door niet aan de voorschriften te houden, mede de oorzaak zijn dat uzelf, uw moeder/vader/oma of opa in ernstige problemen komt door onvoldoende bedden in het ziekenhuis en op de intensive care? Deze weken moeten we ons allemaal houden aan de gestelde regels. Anders werkt het niet!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook