Volendams Vocaal Ensemble zoekt nieuwe koorleden


Het VVE maakt op dinsdag 7 september een nieuwe start. Voorzitter Gré Hansen: “Onze eerste repetitieavond staat in het teken van het weerzien. Onder het genot van een hapje en een drankje gaan we bijpraten maar we hopen ook veel nieuwe leden te verwelkomen en we geven informatie over het koor. We sluiten de avond af met één of twee liedjes om het koorgevoel terug te krijgen.”

Anderhalf jaar lang lag het koor noodgedwongen stil door de coronapandemie. De leden misten de wekelijkse repetities en de optredens enorm. Toen de zangactiviteiten wegvielen werd pas echt duidelijk welke functie het koor heeft. Het VVE is zoveel meer dan een avondje zingen in de week; het is een beleving! Dat praatje in de pauze, het samen naar iets toewerken, de onderlinge contacten, de uitstapjes, het plezier in het zingen, de voldoening als een nieuw nummer vorm kreeg. Van de ene op de andere dag viel het allemaal weg. 

Gré Hansen: “Gelukkig mogen en kunnen we nu weer. Onze dirigent en de huidige leden staan te popelen om weer te beginnen, maar we zoeken aanvulling voor zowel de mannen- als de vrouwenstemmen. Wie zingen leuk vindt is van harte welkom en mag de hele maand september gratis mee repeteren om de sfeer te proeven; we leggen de loper uit!

\

De pandemie betekende het einde van verschillende koren. Allicht zijn er mensen die elders gezongen hebben en graag actief willen worden bij het VVE. Koorervaring of notenkennis is meegenomen, maar zeker geen vereiste. Met een goed gehoor en regelmatig repetitiebezoek is het voor iedereen mogelijk om mee te zingen in een koor. Bovendien is wetenschappelijk bewezen, dat zingen goed is voor de (mentale) gezondheid en enorm veel energie geeft.”
 
Het VVE beschikt over een grote - goed ventileerbare - repetitieruimte en repeteert op de dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur, adres Mariakerk, Julianaweg 72, ingang Kerkstraat. Leden komen niet alleen uit Volendam, maar uit de wijde regio. Het repertoire is heel breed. Voor meer info: bel 0299- 368012 of 06-55598234. Website: volendamsvocaalensemble.com  

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook