Volendams Museum verrast met bijzonder kunstwerk Carl Jacobi

Volendams Museum verrast met bijzonder kunstwerk Carl Jacobi

Het bestuur en vrijwilligers van het Volendams Museum en de Vrienden van het Volendams Museum waren verrast toen de nieuwe cultuur historische aanwinst in het museum werd afgeleverd.

Onmiddellijk werden bedragen van sponsoren op de rekening van het museum over gemaakt want de aanschaf van zo’n schitterend kunstwerk kan alleen plaatsvinden via de onmisbare hulp van gulle gevers.
Carl Jacobi is de kunstschilder. Hij is geboren n Berlijn en overleden in ca. 1928. Carl Jacobi is tijdens zijn werkzame leven in vele plaatsen actief geweest. Hij werkte in onder andere Berlijn, Brussel, Katwijk en Volendam.

Jacobi werkte van 1889 tot 1902 in Nederland alwaar hij in zijn verblijf in Volendam logeerde bij hotel Spaander. Hij schilderde veelal portretten en stillevens.
Het nieuwe kunstwerk zal in de expositie 2019 een centrale plaats innemen in de expositie ‘Geboorte Trouw en Rouw in Volendam’.

Gulle gevers voor het kunstwerk (tenzij zij dat niet op prijs stellen) worden duidelijk herkenbaar geplaatst op een Sponsorenbord met logo in het Volendams Museum. Zij worden vermeld in het Museumjaarboek 2019. Sponsoren ontvangen naast alle waardering een toegangskaart voor alle gezinsleden van de bedrijven en particulieren. Tevens ontvangen zij een foto van de nieuwe aanwinst.
U kunt een bedrag overmaken op rekeningnummer: NLABNA0981128548 t.n.v. Vrienden van het Volendams Museum.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook