Volendam ondanks matig weer in prima stemming

Volendam ondanks matig weer in prima stemming

Terwijl het vrijdag en zaterdag soms plensde van de regen, bleef de stemming er in tijdens de kermis van Volendam. Op achterplaatsen en in straten moest zeil de hoofden droog houden. Op de Dijk en in de feesttent aan het Slobbeland was het druk als vanouds. Kermisexploitanten hadden nog het meest last van de natte twee eerste dagen. “Dat voel je wel in je portemonnee.”

Zaterdagavond oogt het kermisterrein zelfs een beetje triest. Een leeg reuzenrad draait langzaam zijn rondjes in de stromende regen. Bezoekers vluchten onder afdaken en luifels van kramen of verlaten het terrein. De suikerspinkraam op de hoek van de Zeestraat, Amvo-terrein verkoopt op dat moment alleen ingepakte waren. “Van een suikerspin in de regen blijft weinig over…” De eigenaresse vertelt dat het weer een grote spelbreker is als het gaat om omzet. “Maar zo is het nu eenmaal, hopelijk is het morgen beter.”

Van de grote attracties is de Escaperoom zeer gewild. Jongeren staan keurig in de rij om na enkele minuten met kleur op de wangen weer terug te keren. “Dit is vet”, roept een jeugdige bezoeker hard.

Even verderop rolt een flink aangeschoten vriendenploeg, donker geschminkt en met glitters, de houten baan van de cakewalk af. Er wordt nog maar een muntje gekocht nu de regen hard op het tentdoek slaat.

Bij de schuivers is het juist zeer druk. Hier kun je droog en in snel tempo van je geld afkomen. 50 munten voor 5 euro lijkt veel, maar na enkele minuten is de voorraad al weer op. Een Edams jongetje met een broodtrommel gevuld met maar liefst 63.000 punten moet nog even doorsparen voor zijn grote droom: een bestuurbare helikopter. 15 euro verder kan de broodtrommel leeggestort worden voor de begeerde prijs.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook