Voldoende financiële dekking voor baggerplan

Voldoende financiële dekking voor baggerplan

De gemeente maakt elke vijf jaar een planning voor het baggeren van de gemeentelijke waterlopen. Gemiddeld worden waterlopen een maal per tien jaar gebaggerd. Door het (provinciaal) versoepelen van de PFAS-norm kan vrijkomende bagger naar verwachting volgens de aangegeven verwerkingsmethode worden verwerkt. Pas in 2034 zullen de kosten de huidige reserveringen iets overschrijden.

De huidige jaarlijkse toevoeging aan de reserve is een kleine 200.000 euro. Daardoor is er een behoorlijke reserve. Reken je de kosten voor baggeren door richting 2036 dan blijkt dat pas in 2034 de reserve onvoldoende is. Bij een volgend Baggerplan zal dit worden meegenomen.

Duurste werkzaamheden
Van alle waterwegen die in de gemeente aanwezig zijn geeft het baggeren van de haven van Volendam de hoogste kosten namelijk € 550.000,- per tien jaar. De Haven van Edam volgt daar dicht achter met een jaarlijkse baggerklus van € 30.000,-. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook