Voetbalseizoen EVC weer begonnen

Voetbalseizoen EVC weer begonnen

 De zomer loopt ten einde, de kermis is in aantocht en de scholen gaan weer beginnen. Dat betekent ook dat het voetbalseizoen van start gaat en de mannen van het eerste van EVC onder leiding van Tom Brouwers weer het veld op zijn gegaan.

Vorige week zijn de trainingen na twee maanden vakantie weer begonnen. De trainer van het eerste van EVC is sinds vorig jaar Tom Brouwers; hij vertelt: “dat voel je wel hoor. Voor de jongens is het na een welverdiende vakantie weer even aanpoten. Gelukkig hebben ze een basisconditie en pakken ze het snel weer op, maar de eerste paar trainingen zullen echt wel even zwaar zijn.” De vakantietijd komt altijd wel geroepen, volgens de trainer. “Je ontkomt er niet aan, aan het einde van het seizoen is iedereen een beetje voetbal-moe geworden. Maar na anderhalve maand begint het weer te kriebelen en mag het wel weer beginnen.”

Het jonge team kijkt terug op een goed afgelopen seizoen. “We zijn uiteindelijk zesde geworden, in alle eerlijkheid had ik liever bij de eerste vier gezeten. We hebben het zelf laten liggen in een paar beslissende wedstrijden. Toch zijn we tevreden, we zijn een jong team en hebben goed gepresteerd, uiteindelijk hebben we alleen twee keer van Wartburgia verloren. Tegen alle andere tegenstanders, ook kampioen HBOK, werd minimaal een keer gelijk gespeeld of gewonnen. Daarvoor kan ik de jongens alleen maar complimenten geven. Natuurlijk willen we meer en moeten we elkaar blijven uitdagen, maar niemand heeft een slecht gevoel aan dit seizoen overgehouden.”

Het team krijgt dit seizoen te maken met een aantal belangrijke wisselingen op verschillende posities. Een groot talent van het team, Aaron Lacunes, net 19 jaar oud, heeft besloten te stoppen met voetballen. De aanvoerder Niek van Diepen is vertrokken naar Marken. “Hij speelde al 5 seizoenen in EVC 1, dan wil je op een gegeven moment iets anders proberen.” Een andere talentvolle speler, Eric Tol, is naar Volendam gegaan. “Uiteraard vinden we dit zonde en hadden we deze jongens graag bij het team gehouden maar we gaan door met de jongens die er nog wel zijn.”

Tom: “we hebben er voor het eerste elftal één nieuwe speler bij, Thierry Schilder. Verder is de selectie aangevuld met twee talenten uit Jo19-1 die vanuit de jeugd zijn doorgestroomd en één speler uit de zondag 3. Ik denk dat we van een goede selectie mogen spreken, al missen we hier en daar wel kwaliteit van de vertrokken spelers. Het is nog steeds een jonge selectie (oudste speler 28 jaar), de andere jongens zijn natuurlijk allemaal weer een jaartje ouder en verder.” Het is vooral centraal achter in het veld waar de komende tijd een mooie uitdaging ligt. “Met het vertrek van Niek, een sterke verdediger, moeten we daar iets voor vinden. De jongens die zijn overgebleven moeten in die rol groeien. Ook op het middenveld en voorin hebben we nog altijd veel kwaliteit rondlopen.”

De belangrijkste verandering voor het nieuwe seizoen komt door een beslissing van de KNVB, Edam is niet ingedeeld bij de regio Amsterdam, maar de kuststreek. Dus de tegenstanders komen uit Haarlem, Alkmaar en Den Helder. “We zijn daar niet zo blij mee, het betekent namelijk 40 tot 50 kilometer rijden voor een uitwedstrijd. We hebben geprobeerd de beslissing terug te draaien, maar dat kan alleen als een team wil ruilen en niemand wil een grote afstand reizen.”

 

Behalve de kilometers, zijn de teams ook anders. “We hadden een leuke en goede competitie vorig jaar. Het liefste speel je tegen een team dat voetballend goed is, liever niet een team dat alleen fysiek speelt. Ik verwacht dat de kwaliteit qua voetbal misschien iets minder zal zijn, in de regio van de hoofdstad heb je veel goed voetballende ploegen, nu verwacht ik meer tegenstanders die wat fysieker zullen spelen. We moeten het afwachten en ons daarop voorbereiden.”

 

De sfeer binnen het team is onveranderd goed. “Ik hoop dat we dat behouden. We willen proberen in de winter op trainingskamp in Spanje te gaan, voor het groepsproces zijn dat belangrijke uitjes.” De training is verschoven van dinsdag- naar maandagavond. “Mocht Ajax weer Champions League spelen, hoeven de jongens dat niet te missen.” De doelstellingen voor het nieuwe seizoen zijn ambitieus: “we zijn een jaartje verder, dat mag je ook meer van elkaar verwachten. Ik denk dat top 4/5 haalbaar is, een periode titel zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.” In de tijd die we tot nu toe samen hebben gehad heeft het team ongelooflijk hard gewerkt en we blijven hard werken zodat we ons blijven verbeteren. Aan het eind van het seizoen zien of we mee kunnen doen om de prijzen. Het belangrijkste is dat iedereen er weer zin in heeft. “Iedereen is blij dat we weer begonnen zijn. Je moet er als groep plezier in blijven houden, dat is de enige manier om te kunnen presteren.”

 

 


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook