Vliegende muzikale start in de Harmonie

Vliegende muzikale start in de Harmonie

Elsa Birgitta Bekman (1991) is een Nederlandse zangeres, songwriter en multi-instrumentalist met Franse en Zweedse roots. Haar muziek kan omschreven worden als romantisch en melancholisch.

Zij maakte naam als zangeres van de Nederlandse soulband The Tibbs. In december 2018 besloot Elsa dat het tijd was om haar solocarrière voort te zetten en begon ze te werken aan haar debuutalbum. Vervolgens tekende ze een platencontract bij het prestigieuze label V2 records. Haar eerste singles ontvingen lovende kritieken in binnen- en buitenland, en de opvolger ‘All Bout Love’ staat gepland voor 3 januari dit jaar.
Elsa Birgitta Bekman – zang, piano, gitaar, viool.
Donderdag 16 januari 2100 uur
kaarten www.harmonie-edam.nl

Nilza Costa
Onlangs  verscheen het 2e album ‘Roots’ van deze prachtige zangers met haar band. De opvolger van haar debuutalbum ‘Revolution, Revoluzione, Revolucao’. De titel van haar eerste album verraadt dat Nilza Costa 3-talig zingt.  Dat is vrij uniek te noemen en werkt zeer aanstekelijk in haar
muziek die verder te omschrijven valt als ongebreideld, recht uit het hart en zeer powerfull.  
Gezongen in het Portugees, in Yoruba (de oude taal die naar America is gebracht door de oude slaven) en Italiaans (Nilza Costa woont momenteel in Italië).

Samen met 3 fabuleuze Italiaanse jazzmusici brengt Nilza Costa ons met haar prachtige, donkere stem een hartverwarmend concert bestaande uit jazz, soul, blues en reggae met invloeden van de Braziliaanse samba, candomblé en cantigas de roda (children’s songs).
Zondag 19 januari 18.00 uur. Vrij entree.

Stefanie Struijk
Singer-songwriter Stephanie Struijk, eerder bekend onder de naam ‘Stevie Ann’, bracht in 2016 een nieuw album uit. Ze schreef de tekst en muziek samen met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten. Met haar nieuwe muziek speelde ze in het voorprogramma van BLØF en stond ze op Concert at SEA. Met de voorstelling ‘Nieuwe Maan’ stond ze in het theater.
Donderdag 23 januari. 2100 uur kaarten www.harmonie-edam.nl

Reverend Red (USA)
Sinds 2009 heeft de in Mojave-woestijn gevestigde band Reverend Red een sterke muzikale basis opgebouwd door verhalen over het oude Amerikaanse platteland en moordballades voor degenen die hun lever op smaak hebben gebracht met whisky en wrok. Het geluid van de band is moeilijk in een doos te stoppen, maar de pers heeft ze beschreven als Rockabilly, Country, Punk, Roots, Rock en Americana, meestal vergezeld van de woorden ‘Original’ en ‘Enjoyable’.
Zondag 26 januari 17.00 uur.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook