Viering 120 jaar kerkje Middelie

Eind 2019 is het 120 jaar geleden dat de doopsgezinde kerk van Middelie in gebruik is genomen. Dit wordt gevierd op 13 oktober om 14:30 uur tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kerk te Middelie.

In een voordracht van Sibrand Martens, schrijver en publicist over Zeevang en zijn historie, zullen opvallende gebeurtenissen uit het (nabije) verleden passeren, samen met bijzondere personen.

Tentoonstelling

In de tentoonstelling zal een overzicht worden gegeven van de historie van dit voor Middelie kenmerkende gebouw. Aan de hand van foto’s, documenten en bewegende beelden nemen we u mee,

Bijzonder daarin is het tonen van de ornamenten die bij sommige diensten werden gebruikt, voorwerpen die zelden te zien zijn. Met een knipoog naar serieuze aspecten komt ook het specifieke van de doopsgezinde gemeente aan de orde.

De middag wordt feestelijk afgesloten met een dronk op Kerkje Middelie en een bijbehorend hapje. U bent van harte welkom! Toegang is gratis.

Adres: Middelie 79 Middelie.

 

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook