Vestia oriƫnteert zich op toekomst De Meermin

Woningbouwcorporatie Vestia is eigenaar van verzorgingshuis De Meermin in Edam. In juli heeft de Zorgcirkel, gebruiker van het gebouwencomplex, aangegeven dat de panden niet meer geschikt zijn voor de eisen die aan een verzorgingstehuis of verpleeghuis worden gesteld. Zodra het nieuwe woon-zorgcomplex aan de Friese Vlaak in Volendam gereed is, zullen de meeste bewoners worden overgeplaatst. De oplevering staat gepland voor het einde van dit jaar. Ook aan andere lokale en regionale verzorgingstehuizen wordt gedacht.

De Zorgcirkel heeft aangegeven dat de aanleunwoningen in ieder geval voorlopig in gebruik blijven.
Een woordvoerder van Vestia meldt dat het bedrijf zich aan het oriënteren is op de toekomst van het pand, dat door de Zorgcirkel twee jaar geleden nog is opgeknapt om aan alle veiligheidseisen te voldoen.

Op vragen over sloop of renovatie of een andere invulling met andere doelgroepen komt dan ook geen antwoord. “We zijn ons nog aan het oriënteren op de toekomst van het pand. We kunnen hier helaas nog niets concreets over zeggen.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook