Verwar overlijdenrisicoverzekering niet met uitvaartverzekering

De meeste consumenten verwarren de overlijdenrisicoverzekering met de uitvaartverzekering en denken dat dit hetzelfde is. Niets is minder waar, dit zijn beide hele andere verzekeringen. Wel geldt dat het beide levensverzekeringen zijn, dit betekent dat er uitgekeerd wordt bij overlijden. Desondanks zijn de verschillen groot en hebben beide een ander doel.
Overlijdensrisicoverzekering De overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden, mits dit binnen de looptijd gebeurt. Doorgaans is de duur 30 jaar, indien u buiten de duur komt te overlijden wordt er niets uitgekeerd en bent u in feite de betaalde premie kwijt. Ook wanneer u kort na de looptijd komt te overlijden wordt er niets uitgekeerd.
Het doel van deze verzekering is om de nabestaanden te helpen bij bijvoorbeeld een hypotheekschuld of voor andere kosten die doorbetaald moeten worden. Door een inkomensverschil bent u hier mogelijk niet meer toe in staat. De overlijdensriscoverzekering zal dan ook een bedrag uitkeren die u afgesproken heeft. Hierdoor zijn de nabestaanden in staat om bijvoorbeeld in het huis te blijven wonen en/of andere kosten door te betalen. De meeste hypotheekverstrekkers verplichten deze verzekering bij het aanvragen van de hypotheek.
Uitvaartverzekering
De uitvaartverzekering keert ook uit bij overlijden. Het verschil met de overlijdensrisicoverzekering is dat het niet uitmaakt wanneer u komt te overlijden. De verzekering op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com/looptijd-uitvaartverzekering geldt namelijk tot het moment van overlijden. De naam geeft het al aan de uitvaartverzekering dekt de kosten voor de uitvaart, het uitgekeerde bedrag dient dan ook hiervoor gebruikt te worden en niet voor inkomstenverlies of het aflossen van de hypotheek. Ook deze verzekering sluit men af voor de nabestaanden zodat zij niet verantwoordelijk zijn voor de kosten van de begrafenis of crematie.

Kijk eventueel op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com indien u een vergelijking wilt maken van de verschillende uitvaartverzekeringen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook