Vernieuwde organisatie Koningsdag werpt vruchten af!

Een evenement is te allen tijde afhankelijk van de mensen die er voor gaan. De klagers zitten doorgaans op de bank. Gelukkig dat in Edam weer een grote groep vrijwilligers is opgestaan die van het Koningsfeest een ontzettend leuke dag heeft gemaakt. Jong en oud vermaakten zich prima op en tussen de twee pleinen die het stadje telt.

Er was vanaf ´s morgens vroeg een keur aan activiteiten opgezet waar de gehele dag volop gebruik van werd gemaakt. Zo kon je dansen, jezelf (muzikaal) presenteren op de Kaasmarkt, waar spreekstalmeester Teun Beets op professionele wijze de artiesten introduceerde en enthousiasmeerde. Monique Smit had even daarvoor het open podium geopend.

De Brandweerspelen stonden centraal op het Damplein, een natte en spannende aangelegenheid waar je vanaf groep zes aan kan meedoen. Al was door het frisse weer de waterbak achterwege gelaten dit jaar.

Ondanks dat veel gezinnen op vakantie waren was de opkomst goed! De Kaasmarkt en de Bierkade vormden het hart voor de kinderspelletjes. Van tijdloos zaklopen en koekhappen tot cupcakes maken. De kinderen die het wat rustiger aan wilden wierpen zich op het beschilderen van kleine klompjes en het schikken van scherven om er een mooi mozaïekwerk van te maken.

In de Vermaning vermaakte clown en goochelaar Pepino uit Volendam het publiek en wie lef had deed mee aan de houten klompen glijbaan.

´s Middags startte de vertrouwde fietspuzzeltocht (uitslag zie oranjefeesten-edam.nl) en werd er volop gesport op de Kaasmarkt. Ouders zochten tussendoor een terras op en voor de kinderen was er volop eten en drinken. Toen Dennis Burke het feest afsloot op de Kaasmarkt, nam de horeca het stokje ´geruisloos´ over. Een mooie dag liep langzaam ten einde.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook