Verkeersprobleem is verplaatst van Versteeghsingel naar R. Bootstraat

Met verontrusting heb ik kennis genomen van het bericht in de Stadskrant van 24 augustus 2020 waarin werd aangekondigd dat per 1 september 2020 het gemeentebestuur werk maakt van eenrichtingsverkeer in Edam.
Ook op de Burgemeester Versteeghsingel is per 1 september 2020 eenrichtingsverkeer ingesteld. Daar was al een verbod ingesteld in beide richtingen voor vrachtverkeer. Dat vrachtverkeer maakt sindsdien veelal gebruik van de Roelof Bootstraat die parallel loopt aan de Burgemeester Versteeghsingel.  Sinds 1 september 2020 maakt het verkeer richting de N247, de stad uit, ook gebruik van de Roelof Bootstraat langs de oneven kant van die straat.  Een  enorme toename -vertienvoudiging- van het autoverkeer tot gevolg.

Alle argumenten om het verkeer te weren van de Burgemeester Versteeghsingel kunnen 1 op 1 van toepassing worden verklaard op de oneven kant van de Roelof Bootstraat.  Het wegdek is al behoorlijk verzakt door het passerende vrachtverkeer, er is veelal geen uitwijkmogelijkheid om elkaar te passeren, vanaf ‘s morgens vroeg dendert het verkeer door de straat, bovendien zijn de slaapkamers van de bewoners gelegen aan de straatkant wat betekent dat er fikse verstoring van de slaapkamerrust plaatsvind.

Waar het gemeentebestuur in uw krant aangeeft:  Het verkeer zal aan de andere zijde via de Broeckgouwstraat en Zuidpolderlaan worden omgeleid. Deze wegen zijn geasfalteerd en volgens de gemeente geschikt om het verkeer verder om te leiden. Hier blijkt  in de praktijk niets van. Automobilisten zoeken de kortste weg om van A naar B te komen en gaan dus via de beklinkerde Roelof Bootstraat en niet via een omweg over de geasfalteerde wegen die het gemeentebestuur aangeeft.

Het probleem is simpel gezegd verplaatst van de ene straat naar de andere straat.. van de Burgemeester Versteeghsingel naar De Roelof Bootstraat.
Michel Brouwer

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook