Verkeersoverlast steeds hinderlijker

De overlast van met name zwaar vrachtverkeer en de snelheid waarmee over de dorpswegen wordt gereden in de voormalige Zeevangsdorpen wordt door de bewoners als steeds hinderlijker ervaren.

Daarom heeft de Dorpsraad Kwadijk afgelopen juli een enquête gehouden onder de bewoners van de Dorpsweg en het Zeevangsdijkje in Kwadijk om eens te peilen hoe ernstig de situatie nou werkelijk is.

Enquête
Van de 188 verzonden enquêtes werden liefst tachtig formulieren beantwoord teruggestuurd. Opvallende uitkomsten zijn o.a. dat slechts de helft van de bewoners zich nog veilig voelt in hun woning, 80% geeft aan overlast te ervaren en meer dan de helft van de beantwoorders geeft aan zichtbare schade aan hun woningen te hebben en daarvoor de gemeente Edam-Volendam en het Hoogheemraadschap aansprakelijk te stellen.
De Dorpsraad heeft in een brief aan de gemeente daarom voorgesteld de maximumsnelheid terug te brengen naar 15 km per uur, de maximale asdruk te verminderen en de inmiddels kapotgereden wegen zo spoedig mogelijk te herstellen.

Bijeenkomst
De Dorpsraad nodigt betrokkenen en belangstellenden uit samen op woensdag 17 november  in de kantine van vv Kwadijk samen te komen om te discussiëren over de uitkomsten van de enquête en voorgestelde oplossingen. Ook de betrokken ambtenaren en wethouder Wim Runderkamp van de gemeente Edam-Volendam zijn uitgenodigd.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook