Vergelijk de prijzen en mogelijkheden voor het huren van een auto op Gran Canaria

Vergelijk de prijzen en mogelijkheden voor het huren van een auto op Gran Canaria

Jaar in jaar uit zijn er talloze toeristen die vakantie vieren op Gran Canaria. Wanneer je als Nederlander op vakantie gaat naar dit eiland, reis je per vliegtuig. Sommige mensen zien dit als een nadeel, omdat zij hierdoor niet bepaald mobiel zijn op hun vakantiebestemming. Toch kun je dit ‘probleem’ betrekkelijk makkelijk voorkomen. Hoe? Door een auto te huren op Gran Canaria. Als je autohuur op Gran Canaria overweegt, raden wij je aan de prijzen en mogelijkheden te vergelijken. Wij helpen je hier in onderstaande tekst een handje bij.

Waarom een auto huren op dit eiland?
Er zijn verschillende redenen om een auto te huren op Gran Canaria. Hierboven haalden we al aan dat je met een huurauto een stuk mobieler bent. Je haalt de sleutel van de huurauto op bij het loket van het verhuurbedrijf op het vliegveld en je kunt het voertuig direct gebruiken. Grote voordeel hiervan is dat je in één streep naar jouw accommodatie rijdt. Je hoeft niet langer langs de hotels en appartementencomplexen van andere toeristen, iets wat vaak standaard is als je een pakketreis geboekt hebt.

Een tweede reden voor autohuur op Gran Canaria is dat je hierdoor de mogelijkheid hebt om het eiland te ontdekken. Met een huurauto kun je namelijk gaan en staan waar je wilt. Zo kun je de ene dag het oostelijk deel van het eiland verkennen en de tweede dag het westelijk deel van het eiland. Zonder huurauto is dit eigenlijk geen doen. Je bent in dat geval namelijk afhankelijk van anderen. Daarbij komt dat je zelf bepaalt hoe lang je ergens blijft. Boek je een excursie via een reisorganisatie of een lokaal bedrijf? Dan word je op een bepaalde tijd opgehaald en ga je rond een bepaalde tijd weer terug. Als je kiest voor een huurauto op Gran Canaria is dit niet het geval.

Mogelijkheden voor autohuur op Gran Canaria
Veel toeristen die vakantie vieren op Gran Canaria huren tegenwoordig een auto. Hierdoor kunnen zij in alle rust het eiland ontdekken. Omdat de vraag naar huurauto’s de laatste jaren steeds groter is geworden, is het aanbod ook alleen maar gegroeid. Hierdoor is er nogal wat te kiezen als je op zoek bent naar een huurauto op Gran Canaria. Veel mensen kiezen lukraak een huurauto uit. Verstandig? Nee, wat ons betreft niet.

Voordat je en auto huurt, raden wij je aan voor jezelf een aantal eisen op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld een kleine of grote auto huren op Gran Canaria? Veel mensen neigen naar een kleine auto, omdat zij zich hiermee makkelijk kunnen verplaatsen door het verkeer. Begrijpelijk, maar een kleine huurauto heeft ook een nadeel. De kofferbak is namelijk niet bijzonder groot. Als je met vier personen op reis bent en een kleine auto huurt, is er mogelijk geen ruimte voor de koffers en tassen.

Naast de ruimte raden wij je ook aan naar de motor van een auto te kijken. Ben je van plan om de bergen in te trekken? Kies dan voor een huurauto met een zwaardere motor. Met zo’n auto verplaats jij je namelijk probleemloos door bergachtig gebied. Een kleine auto met lichte motor heeft mogelijk moeite om zich op een bergachtig terrein te verplaatsen. Trek je toch met zo’n auto de bergen in? Kijk er dan niet raar van op als je strak stil komt te staan langs de kant van de weg.

Tot slot raden wij jou ook aan naar de extra’s van een huurauto op Gran Canaria te kijken. Zo is het bijvoorbeeld erg prettig om een auto met airco te huren. Op het Canarische Eiland kan de temperatuur namelijk flink oplopen, zeker in de zomermaanden. Als je de hele dag in een bloedhete auto zit, ben je er waarschijnlijk al snel klaar mee. Een auto met airconditioning is daarom geen overbodige luxe. Wil je een auto met airco huren op Gran Canaria? Kijk dan eens op Goedkoperautohuur.nl/spanje/gran-canaria/. Hier kun je filteren op airconditioning, waardoor het niet lastig is om een huurauto met airco te vinden.

Bespaar kosten met een huurauto op Gran Canaria
Het huren van een auto brengt kosten met zich mee. Hierdoor besluit je mogelijk om geen auto te huren. Toch moet je weten dat je ook geld kunt besparen door een auto te huren. Als je geen auto huurt, verplaats jij je waarschijnlijk met het openbaar vervoer of een taxi. In dat geval betaal je geld voor ieder ritje dat je maakt. Wanneer je vaak met de taxi of het openbaar vervoer op pad gaat, kunnen de kosten hoog oplopen. Al met al kunnen de kosten hierdoor zelfs hoger uitvallen dan de kosten voor een huurauto op Gran Canaria. Schrijf een huurauto daarom niet direct af, maar bedenk eerst wat je allemaal van plan bent tijdens jouw vakantie.

Vergelijk verhuurbedrijven met elkaar
Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor een huurauto op Gran Canaria. Toch doen veel mensen dit wel, al hebben zij hier zelf vaak geen weet van. Besluit je bijvoorbeeld pas om de auto bij het loket van een verhuurbedrijf op het vliegveld te huren? Dan betaal je mogelijk de hoofdprijs voor een huurauto op Gran Canaria. Je bent (aanzienlijk) goedkoper uit wanneer je al voor vertrek naar het Canarische Eiland een auto huurt.

Wil je voor vertrek alvast een auto huren op Gran Canaria? Richt je dan tot het internet. Huur hier niet de eerste de beste auto, maar vergelijk huurauto’s op Gran Canaria eerst met elkaar via goautos.be/auto-huren/gran-canaria/. Op deze site vergelijk je meer dan 1600 aanbieders van autoverhuur. Hierdoor ben je verzekerd van een lage prijs voor autohuur op Gran Canaria. Daarbij komt dat verzekeringen en onbeperkte kilometers op de meeste bestemming zijn inbegrepen als je een auto huurt via deze website.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook