Vergaderen in PX

Per 1 juli 2021 zal de gemeenteraad gebruik gaan maken van PX in Volendam als (tijdelijk) vergadercentrum. Een grote raadsmeerderheid staat achter het plan van het gemeentebestuur.

Alleen de fractie van GroenLinks is tegen de verhuizing. De PvdA had grote bedenkingen maar ging alsnog overstag. Een raadsmeerderheid ziet het als een kostenbesparing. Genoemde oppositiepartijen vinden het een slecht plan. PX wordt niet gezien als een geschikte locatie. Ook vinden zij dat er niet genoeg energie gestopt is in het zoeken naar goede alternatieven. En dat de gemelde kosten uiteindelijk veel hoger zullen uitvallen.

De gemeenteraad vergadert al decennialang in Edam in het Vergadercentrum aan de Schepenmakersdijk. De eigenaar daarvan heeft aangekondigd de huur drastisch te verhogen. Ook heeft de ontwikkelaar op de langere termijn plannen om het gebouw plat te gooien en er een appartementencomplex te bouwen. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook