Verenigingshaven ‘de Zeevang’ bijna weer op orde

Verenigingshaven ‘de Zeevang’ bijna weer op orde

Het heeft maanden van voorbereiding gevergd maar met het vervangen van de 25 jaar oude houten damwanden voor een stalen versie is de levensduur van de verenigingshaven in Edam flink verlengd. Pas over tenminste 50 jaar zullen de damwanden weer aan vervanging toe zijn.

Mathijs Wanders is bestuurslid van watersportvereniging De Zeevang. Hij is in het dagelijkse leven aannemer en vanuit die functie als vrijwilliger nauw betrokken geraakt bij het ingrijpende project. Inmiddels bevindt het proces zich in de eindfase. “Op 10 april moet alles rond zijn.” De gehele haven is al geruime tijd op de schop. De werkzaamheden aan de damwanden zijn bijna afgerond.

Opnieuw bestraten
Daarmee kan begonnen worden met het opnieuw bestraten en het aanbrengen van houten gordingen en stalen dekslofen. Vrijwilligers hebben zich wekenlang op de zaterdagmorgen ontfermd over kleinere zaken als stroomaansluiting en watertappunten. De afronding vindt binnenkort plaats.

Het hele terrein rondom de haven is de laatste maanden op de schop gegaan. Gevolg van de verankering waaraan de damwanden zijn gekoppeld.

Mathijs vertelt dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd binnen het vooraf gestelde budget. De vereniging met 200 leden en ruim 150 boten kan vanaf volgende week weer in gebruik genomen worden.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook