Verdwijnen noodwinkel is startschot nieuwe invulling Tase-terrein

Verdwijnen noodwinkel is startschot nieuwe invulling Tase-terrein

Nu Dirk van den Broek op de oude locatie in Volendam weer een nieuwe winkel heeft geopend, is direct begonnen met het verwijderen van de noodwinkel aan de Julianaweg. De gemeenteraad staat voor belangrijke beslissingen over dit gebied nu het gemeentebestuur vol inzet op een nieuw stadskantoor op deze locatie.

De eerste contouren voor een nieuwe invulling zijn enkele weken geleden gepresenteerd aan de gemeenteraad. Op hoofdlijnen lijkt er steun voor de komst van woningen met een nieuw stadskantoor inclusief vergadercentrum. Maar de snelheid waarmee dit gebeurt wekt weerstand. Ook de massaliteit van het plan roept vragen op. Voor november staat het onderwerp weer op de agenda. 

Op 26 november wordt de raad gevraagd om de stedenbouwkundige visie ‘VD Park’ verder uit te laten werken. Hiervoor is een voorbereidingskrediet van drie ton nodig.
Nu het contract voor de huidige Vergaderzaal in Edam is opgezegd zal vanaf medio 2021 voorlopig vergaderd worden in PX.

Het gemeentebestuur hoopt de raad mee te krijgen door aan te kondigen dat er na het besluit uitgebreide participatie zal plaatsvinden. Ook wordt er een prijsvraag ingesteld op zoek naar een nieuwe naam voor het gebied.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook